Arseny Sevastyanov voitti legendaarisen Kultakellokilpailun Kouvolassa

Kenties se kaikista halutuin vuosittain järjestetty kaisabiljardin titteli, Kultakellokilpailun voitto on monen pelaajan unelma biljardiurallaan. Nyt sen on saavuttanut Kotkan Arseny Sevastyanov 18v, kaikista nuorimpana pelaajana koskaan Kultakellokilpailun yli 60 vuotisella taipaleellaan. Sevastyanovin esitys oli suorastaan mykistävän ylivoimainen sillä hän voitti kaikki pelaamaansa 12 ottelua ja lisäksi puhtaan turnauksen kruunasi viidennellä kierroksella tehty aloituspartti eli 60 pisteen sarja suoraan aloituksesta.

Finaalissa Sevastyanov kohtasi kaiken kokeneen ja paljon menestyneen Markku Koposen lukemin 60-10 joka pelasi urallaan jo neljännen kerran Kultakellokilpailun finaalissa. Kaksi edellistä Kultakellokilpailun finaalia voittanut hävisi uran ensimmäisen finaalinsa Kultakelloissa peräti 38 vuotta takaperin (1983) . Upean suorituksen tekivät myös kolmanneksi tullut Kotkan Kim Auvinen ja neljäs, Joonas Vartia Hyvinkäältä. Kuusi voittoa riitti turnauksessa haluttuun TOP10 joukkoon joista jokainen voittaa kellon. Voittaja luonnollisesti kultakellon.

Kultakellokilpailujen TOP10:
1 Sevastyanov Arseni Iso8 – 12/720
2 Koponen Markku HSK – 10/628
3 Auvinen Kim KaKa – 9/632
4 Vartia Joonas HyvBK – 8/493
5 Pasanen Ville HBK – 7/496
6 Auresto Toma HyvBK – 7/446
7 Kähkönen Janne RB – 6/432
8 Nordblom Aku TBK – 6/430
9 Tuhkanen Arto KLK – 6/402
10 Vedenpää Topias MPT – 6/371

Kaikki pelitulokset, lopputulokset ja pisimmät sarjat

artikkelikuva: Jalo Kotinurmi

Kultakellokilpailujen avajaisissa jaettiin myös uusi palkinto, kun legendaarisen edes menneen herrasmiespelaajan ja kovan kaisapelaajan Matti Jarkon kunniaksi on nimetty uutena kaisabiljardin vuosittaisena erikoispalkintona vuoden herrasmiespelaaja – palkinto. Palkinnon on ideoinut ja lahjoittanut Johacon LKV:n Jussi Hannukkala ja ensimmäiseksi herrasmiespelaajaksi on valittu Helsingin PVK:n Mauno ”Yne” Nuutinen.