Casper Matikaiselle upeasti 5. sija 9-pallon MM-kilpailuista

9-pallon MM-kilpailu, Doha Qatar 14.-17.12.2019

Suomalaisittain jälki on ollut upeaa seurattavaa sillä 22-vuotias Espoon Casper Matikainen on pelannut itsensä viidenneksi erittäin kovatasoisessa turnauksessa maailman parhaiden pelaajien kohtaamisessa. 64 pelaajan cup-vaiheessa nähtiin sensaatiomainen tempaus heti alkuun, kun Matikainen voitti maailmanlistan ykkösnimen ja hallitsevan maailmanmestarin Saksan Joshua Fillerin lukemin 11-7.

Matikaisen voittoputki jatkui vakuuttavasti myös tästä eteenpäin sillä hän voitti myös Kiinan alle 19-vuotiaiden maailmanmestarin Yip Kin Lingin 11-8 ja Itävällan ykköstähden Albin Ouschanin jopa selkein numeroin 11-6. Kahdeksan parhaan joukossa Matikainen joutui lopulta taipumaan Taipein Jung-Lin Changille niukasti lukemin 10-11 oltuaan ottelussa jo 2-8 tappiolla. Upea takaa-ajo MM-mitalista jäi Matikaiselta vain yhden erän päähän, mutta sijoitukseksi silti upeasti viides sija vuoden 2019 MM-kilpailusta. Matikaisen lisäksi vain yksi eurooppalainen (Venäjän Fedor Gorst) selvisi kahdeksan parhaan joukkoon. Toinen suomalaispelaaja Petri Makkonen oli tänä vuonna MM-kilpailun 33.

Espoon Biljardikerhoa edustavan Matikaisen parhaita saavutuksia tähän asti ovat 2019 aikuisten EM-kilpailuiden hopeasija sekä 2018 U23-sarjan EM-kulta. Nyt saavutettu puolivälieräpaikka on suomalaisittain historiallinen sillä ainoastaan kaksinkertainen lajin maailmanmestari Mika Immonen on koskaan selvinnyt näin pitkälle MM-kilpailuissa. Maailman rankinglistan sijalta 41 kisaan lähtenyt Matikainen nousee saavutuksellaan listalla jo 30 parhaan joukkoon.

World 9 Ball Pool Championship Men – Doha / Qatar 2019:
Kilpailukaavio: http://www.esnooker.pl/turnieje/2019/w9bc/en/show_drabinka.php?id_t=290