10-pallon Suomenmestariksi Hyvinkään Petri Makkonen

Pool 10-pallon SM-kilpailut, yleinen sarja, Tuusula/Vantaa 13.-14.01.2024

Yli sata pelaajaa osallistui Tuusulan ja Vantaan yhteistyössä järjestämään SM-kilpailuun tänä viikonloppuna. Suomenmestariksi pelasi turnauksen ykkössijoitettu Petri Makkonen (artikkelikuvassa). Hyvinkääläisellä tuntui aloitus toimivan turnauksessa todella vakuuttavasti mikä kasvatti jo ennestään taitavan Makkosen vahvaa varmuutta ja esitystä matkalla jälleen Suomenmestariksi. Finaalissa Makkonen voitti Jere Virtarannan 8-5. Ottelu alkoi tasaisemmin, mutta 4-5 tilanteessa Makkonen voitti neljä erää perätysten ja Suomenmestariksi.

Petri Makkonen kommentoi omaa peliään:

Oli ihan solidia peliä ja lopussa oli ihan hyvä peli, jossa pystyin muutaman ongelman ratkaisemaan. Jere mokasi kyydin josta sain sitten rankaistua kolme erää. Ihan hyvä viikonloppu pelillisesti, ei valittamista.

Makkonen on tunnettu äärimmäisen kovasta aloitus lyönnistään 10-pallossa, mutta ei suoraan myönnä 10-palloa lempilajikseen.

Breikki on 10-pallossa isoimmassa roolissa ja siinä saan omasta mielestäni eniten etua verrattuna muihin lajeihin. Sen takia olen varmaan voittanut eniten SM-kisoissa. Ei se sattumaa ole.

Suomen kaikkien aikojen parhaimpiin poolpelaajiin lukeutuva Petri Makkonen voitti nyt jo viidennen kerran 10-pallon SM-kultaa. Alkava vuosi on tässä vaiheessa vielä auki Makkosella.

Tilanne muiden toimijoiden kanssa on vielä hieman tulenarka, joten ennen maaliskuuta ei pysty sanomaan mitä tulee tapahtumaan. Kuukauden päästä pelaan Virossa EuroTourin. Se on ainoa ulkomaan reissu joka on lyöty tässä vaiheessa lukkoon.

 

Jere Virtaranta metsästää edelleen sitä ensimmäistä henkilökohtaista SM-kultaansa

SM-pronssimitaleille pelasivat PaKlu:n Mika Riikonen ja Lappeenrannan Juho Teittinen. Teittinen oli lähellä selvittää tiensä finaaliin asti häviten niukasti 6-8 Virtarannalle. Riikosella ei sen sijaa ollut palaa tuoreelle Suomenmestarille sillä Makkonen voitti heidän välisen semifinaalin 8-1.

10-pallon SM-pronssia 2024 Mika Riikonen ja Juho Teittinen. Riikonen on ennenkin päässyt maistaa mitalia, mutta vasta 17-vuotiaalle Juho Teittiselle tämä oli uran ensimmäinen yleisen sarjan SM-mitali. Mitali oli lähellä karata sillä hän johti omaa puolivälieräkamppailuaan peräti 6-1 Sasu Hietamiestä vastaan, mutta Teittinen sai ratkaistua ottelun itselleen vasta ratkaisuerän jälkeen 7-6.

10-pallo SM-kilpailu TOP16:

1. Makkonen Petri HyvBK Hyvinkää
2. Virtaranta Jere CCA Järvenpää
3. Riikonen Mika PaKlu Hattula
3. Teittinen Juho FBT Lappeenranta
5. Hietamies Sasu FBT Taipalsaari
5. Särkisilta Jesse EBK Espoo
5. Vartia Joonas HyvBK Hyvinkää
5. Viitala Niko CCA Kerava
9. Auresto Leevi HyvBK Riihimäki
9. Karttunen Sami CCA Järvenpää
9. Kela Jani KBT Hämeenlinna
9. Mannila Antti BDB Jyväskylä
9. Nuutinen Juuso CCA Tampere
9. Olkkonen Otto BDB Kotka
9. Raudas Sasu Ritz Helsinki
9. Sevastyanov Arseni Iso8 Kotka