Pyramidi

Pyramidissa on 15 kohdepalloa ja yksi lyöntipallo. Pelin periaatteena on pussittaa joko kohdepalloja tai omaa lyöntipalloa kohdepallojen kautta. Onnistuneen pussituksen jälkeen pelaaja saa jatkaa. Jokaisesta pussitetusta pallosta saa pisteen ja ensiksi kahdeksan pistettä saanut pelaaja voittaa erän.

Ottelut pelataan usein 3-5 erävoittoon. Suomessa yleisimmät pyramidin kilpailumuodot ovat The Free Pyramidi (Amerikanka), The Dynamic Pyramid (Nevskaja) ja The Combined Pyramid (Moskovskaja).

Lajin kuvaus

Pyramidi on erittäin tunnettu ja laajasti harrastettu laji Venäjällä ja muissa Itä-Euroopan maissa. Suomessa lajia on pelattu kilpailumuotona vuodesta 2005 alkaen, pelipöytiä on vielä rajallisesti useimmin seurojen
omissa pelipaikoissa. Pelimuotoina Suomessa on pääosin Amerikanka (The Free Pyramid), Nevskaja (The Dynamic Pyramid) ja Moskovskaja (The Combined Pyramid).

Pyramidin näyttävyyttä lisäävät upeat kierrelyönnit ja isojen pallojen vauhdikkaat pussitukset. Pyramidissa on mestaruussarja (The Finnish Master Series) sekä haastajasarja, joissa pelataan kilpailu noin kuukauden välein. Lisäksi suomalaispelaajat ovat osallistuneet kansainvälisiin kilpailuihin ahkerasti.

Pyramidia pelataan 12 jalan pöydällä eli samankokoisella pöydällä kuin Snookeria. Pyramidipöydän pussit muistuttavat puolestaan kaisaa sillä pussiprofiili on samanlainen. Nykyisin kaisaa ja pyramidia pelataan
samankokoisilla ja painoisilla n. 67mm isoilla ja n. 255g painavilla palloilla.

Pyramidin säännöt

YHTEISTYÖSSÄ MUKANA

Suomen Biljardimyynti

biljardi.fi

Suomen Biljardiliitto

sbil.fi

Biljardin kilpailunhallintajärjestelmä

biljardi.org

Kiinteistönvälitys Johacon Oy

johacon.fi
Image
Image
Image
Image