TUTUSTU LAJEIHIN

Täältä löydät lyhyet kuvaukset biljardin eri lajeista.

POOL

Pool-biljardi on biljardin pelimuodoista varmasti tutuin. Erilaisia variaatioita peleistä on lukuisia, mutta lajin viralliset kilpailtavat pelimuodot ovat 8-pallo, straight pool sekä rotaatiopelit 9- ja 10-pallo.

Pool-biljardille ominaista on 15 numeroitua palloa, joista 7 on raidallisia ja 7 kokovärisiä sekä musta 8-pallo. Suomi on niittänyt lajissa kansainvälistä menestystä useilla Euroopan mestaruuksilla. Suomen suurin tähti on lajin Hall of Fameen vuonna 2014 valittu Mika Immonen.

Tutustu tarkemmin

KAISA

Kaisan ottelu pelataan normaalisti yksi erä 60 pisteeseen. Molemmilla pelaajilla on oma lyöntipallo (valkoinen), jolla yritetään pussittaa muita paitsi omaa palloa sekä pussituksen jälkeen saada mahdollisesti kosketus, eli nakki, johonkin muuhun palloon. Eri pallojen pussituksista ja nakeista (kosketuksista) saa eri määrän pisteitä.

Tutustu tarkemmin

SNOOKER

Pelin tarkoituksena on kerätä pisteitä pussituksilla. Punaisia ja "väripalloja" pussitetaan vuorotellen siten, että pussitetut punaiset jäävät pois pelistä ja "väripallot" nostetaan takaisin pöydälle omille pisteilleen kunnes kaikki punaiset on pussitettu. Tämän jälkeen ovat vuorossa väripallot arvojärjestyksessä pienimmästä suurimpaan.

Tutustu tarkemmin

KARA

Karaa pelataan kolmella pallolla pussittomalla pöydällä ja pelin tarkoituksena on tehdä mahdollisimman monta karaa. Kara syntyy kun lyöntipallo osuu kahteen toiseen palloon, eli vastustajan lyöntipalloon ja punaiseen palloon. Karassa on monta eri lajia joista suosituin on Suomessa pääosin kilpailtu kolmen vallin kara. Lisäksi on olemassa myös mm. suora kara, yhden vallin kara, taitokara ja keila.

Tutustu tarkemmin

PYRAMIDI

Pyramidissa on 15 kohdepalloa ja yksi lyöntipallo. Pelin periaatteena on pussittaa joko kohdepalloja tai omaa lyöntipalloa kohdepallojen kautta. Onnistuneen pussituksen jälkeen pelaaja saa jatkaa. Jokaisesta pussitetusta pallosta saa pisteen ja ensiksi kahdeksan pistettä saanut pelaaja voittaa erän.

Tutustu tarkemmin

YHTEISTYÖSSÄ MUKANA

Suomen Biljardikauppa

biljardikauppa.fi

Suomen Biljardiliitto

sbil.fi

Biljardin kilpailunhallintajärjestelmä

biljardi.org

Kiinteistönvälitys Johacon Oy

johacon.fi
Image
Image
Image
Image