BILJARDI-TV

Kattava valikoima biljardiin liittyviä videoita ja striimejä

 • Opetusvideot

  Opi pelaamaan BiljardiSuomen yhteistyökumppaneiden opetusvideoiden avulla

 • Lajiesittelyt

  Lajiesittelyt:
  Kaisa, Kara, Pool, Pyramidi, Snooker

 • Pelistriimit

  Löydä parhaat striimit ja seuraa biljardia livenä

 • Tapahtumat

  Koosteita ja klippejä biljarditapahtumista

Selaa videoita

Biljardisali-esittelyt ja pelaaja-haastattelut

Billiard Lovers Finland ja Timo Muhonen kiertää tutustumassa eri Suomen biljardisaleja ja -klubeja vuoden 2021-22 aikana. Samassa yhteydessä haastattelun kohteeksi osuu useita salien huippupelaajia ja muita aktiivisia biljardin parissa toimijoita. Billiard Lovers Finland ei myöskään unohda muita merkittäviä vaikuttajia joihin päästään jaksojen aikana tutustumaan. Useita jaksoja on tullut jo.

JAKSO 22 Juuso Mäkilähde Billiard Lovers Finland Timo Muhosen vieraana Juuso Mäkilähde joka puhuu elämästään ja siitä kuinka hän päätyi mukaan tv tuotantoihin/ radioääneksi, hän on yksi Radio Suomipopin aamulypsyn äänistä. Jakson nimi, Osa elämää. 

JAKSO 21 Jalo Kotinurmi ja Arseni Sevastyanov

Billiard Lovers Finland haastatteli Iso8:n kovaa parivaljakkoa Jalo Kotinurmea ja Arseni Sevastyanovia

JAKSO 20 Robin Hull ja Snookerin maailma - osa 1 & 2

Billiard Lovers Finland tutustui tarkemmin Suomen ainoaan Snookerin ammattilaiseen Robin Hulliin joka on pysynyt jo 30 vuotta Suomen ykköspelaajana. Vuoden 1992 alle 21-vuotiaiden maailmanmestari sekä 1997 ja 2013 Euroopanmestari kertoo Timo Muhosen haastattelussa urastaan ja avaa lisää, mitä kaikkea on vaatinut olla Snookerin ammattipelaaja.

JAKSO 19 Toma Auresto, vuoden pelaaja 2021

Billiard Lovers Finland haastatteli vuoden 2021 parasta pelaajaa, Hyvinkään Toma Aurestoa.

JAKSO 18 (Pelaajahaastattelussa Arseni Sevastyanov & Biljardisali Finnalist saliesittely)

3. marraskuuta tavattiin monelle jo sangen tutuksi tullut 18v Talent isolla T:llä, Arseni Sevastyanov joka on vasta nyt tullut aikuisikään, mutta menestynyt silti upeasti Poolissa, Pyramidissa ja Kaisassa ollen kaikissa aivan Suomen kärkitasoa. Billiard Lovers Finland tutustui kotkalaiseen nuorukaiseen ja samalla myös BiljardiKotkien kotiluola Finnalist biljardisali tulee tutummaksi maailmalle.

Finnalist

JAKSO 17 (Pelaajahaastattelussa Kim Laaksonen & Pocket Bar saliesittely)

10. lokakuuta esiteltiin yksi kaikkien aikojen all-round pelaaja ja yhdeksänkertainen Suomenmestari Kim Laaksonen. Lahjakas turkulainen on niittänyt menestystä lähes kaikissa lajeissa. Billiard Lovers Finland tutustui häneen ja samalla myös esiteltiin Turun Pocket Bar joka toimii Kim Laaksosen kotiluolana.

Pocket Bar

JAKSO 16 (Pelaajahaastattelussa Marko Rautiainen, JBS saliesittely)

1. syyskuuta on ollut esittelyvuorossa Jyväskylän BIljardiseura ja yksi sen menestyneimmistä pelaajista.

Billiard Lovers Finlandin Timo Muhonen kävi tutustumassa Marko "Rautsi" Rautiaiseen joka on tehnyt SM-finaalissa sensaatiomaisen parttisarjan ja lisäksi hän on kautta historian ensimmäinen kaisan maailmanmestari.

Jyväskylän Biljardiseura (FB)


 

 

 

 

 

 

JAKSO 14 (Galaxie Center Tampereen esittely & Aki Heiskasen pelaajahaastattelu)

14. jaksossa (16.7.) esittelyvuorossa Tampereen Galaxie Center jonka toimintaan kävi tutustumassa Billiard Lovers Finlandin Timo Muhonen. Tampereen Galaxie on aivan keskustan ytimessä ja yksi Suomen ykkössaleista sillä siellä järjestetään useita Suomen suurimpia SM-kilpailuja vuosittain
Galaxie Center Tampere

Lisäksi toisessa osiossa tutustuaan Suomen menestyneimpään poolpelaajaan (kotimaan SM-mitaleiden perusteella), kun Aki Heiskanen kertoo uransa vaiheistaan. The Rabbit on kerännyt uransa jokaisena vuonna alkaen 1994 vähintään yhden SM-mitalin aina joka vuosi tähän päivään asti. Maratontaulukon ykkönen on tehnyt myös paljon muuta ja avaa näitä Billiard Lovers Finlandille.

 

 

JAKSO 15 (Kaksiosaisessa pelaajahaastattelussa Mika Immonen)

14.8. julkaistiin Billiard Lovers Finlandin Mika "The Iceman" Immosen haastattelun ensimmäinen osa. Kaksiosaisen haastattelun ensimmäisessä osassa tutustutaan Immosen uraan sen alkuvaiheesta alkaen. Moninkertainen maailmanmestari ja kansainväliseen Hall of Fameenkin kuuluva Immonen kertoi myös uran ponnahtaneen raketin lailla nousuun mm. hänen juostuaan maratoonin biljardiuran rakennuksen rinnalla. Tutustu kattavaan haastatteluun. Haastattelun toinen osa julkaistiin 26.8.

 

 

JAKSO 13 (Billiard & Darts, Black Diamond saliesittely)

13. jaksossa (9.7.) esittelyvuorossa Keski-Suomen komeimpiiin ja laadukkaimpiin biljardisaleihin kuuluva Black Diamond.

Biljardin ja Dartsin osalta huippuunsa viritetyt puitteet löytyvät Jyväskylästä jonka esittelystä vastaa paikan pyörittäjä Laura Makkonen yhdessä biljardin moniosaajan sekä Taomin Joonas Ohtosen kanssa.

Billiard Lovers Finlandin Timo Muhonen kävi tutustumassa Keski-Suomen ylpeyteen.
Black Diamond Jyväskylä

 

 

 

JAKSO 12 Kuusamosta - Mika Määttä pelaajahaastattelu

Kesäkuun pelaajahaastattelussa nähdään Tampereen Ammattiklubin edustajan ja Kajaanissa asustavan Mika Määtän haastattelu.

Billiard Lovers Finlandin Timo Muhonen käväisi Kajaanissa haastattelemassa poolin ja kaisan erittäin taitavaa pelaajaa.

 
JAKSO 11 (Rovaniemen biljardikerhon esittely & Kari Kallio pelaajahaastattelu)

11. jaksossa (28.5.) esittelyvuorossa Rovaniemen Biljardikerho jonka klubitiloissa on kolme kaisaa ja kaksi snookerpöytää. RBK:n toimintaan kävi tutustumassa Billiard Lovers Finlandin Timo Muhonen.
Rovaniemen Biljardikerho (FB)

Lisäksi jaksossa tutustutaan Lapin menestyneimpään biljardipelaajaan Kari Kallioon joka on menestynyt vahvasti jo viidellä eri vuosikymmenellä - erityisesti kaisabiljardissa. Lähestulkoon uransa alkuvaiheesta asti kolminkertainen Suomenmestari Kallio ei ole pitänyt lainkaan taukoa lajin parissa ja on kaisan kaikkien aikojen listoilla ollut useimmin kolmen parhaan joukossa.

JAKSO 10 (Terwa Biljardi Oulu esittely & Mika Stark pelaajahaastattelu)

Kymmenennessä jaksossa (23.4.) esittelyvuorossa Oulun suurin ja Suomen toiseksi suurin yksityisklubi, Terwa Biljardi Oulu.  TBO on vasta muutaman vuoden vanha seura, mutta kokeneella jäsenistöllä varustettuna jotka tietävät mitä haluavat ja tarjoavat monelle lajin ystävälle upean paikan toteutukselle. Billiard Lovers Finlandin Timo Muhonen tutustui Oulussa TBO:n tiloihin.
Terwa Biljardi Oulu (FB)

Lisäksi oma jakso yhdestä kaikkien aikojen menestyneimmästä kaisapelaajasta, seitsenkertaisesta biljardin henkilökohtaisesta Suomenmestarista ja maailmanmestarista Mika Starkista. Tutustu tarkemmin kuinka 30v kilpaillut Stark on edelleen lajin parhaimmistoa ja säilyttää nälkänsä.

JAKSO 9 (Oulun Keilahalli esittely ja Kari Tunturi pelaajahaastattelu)

Yhdeksännessä jaksossa (15.4.) esittelyvuorossa Oulun keilahalli joka täytti vuoden 2021 maaliskuussa 50v. Paikka on toiminut myös Oulun Biljardikerhon kotipesänä aina perustamisvuodesta 1983 lähtien. Billiard Lovers Finlandin Timo Muhonen matkusti Ouluun ja tutustui uudistettuun pelipaikkaan ja sen tarjontaan.
https://www.oulunkeilahalli.fi/

Yhdeksäs pelaajahaastateltava on Kari Tunturi. Kaisabiljardin legendoja aina vuodesta 1984 jolloin Tunturi aloitti kilpailemisen. Kemistä lähtöisin oleva Tunturi voitti uran ensimmäisen kilpailunsa ja on sen jälkeen kuulunut kaisan parhaimmistoon eli jo kuudella eri vuosikymmenellä. Katso Billiard Lovers Finlandin haastattelu.

JAKSO 8 (TAOM Billiards esittely ja Joonas Ohtonen pelaajahaastattelu)

Kahdeksannessa jaksossa (3.4.) esittelyvuorossa Team TAOM from Jyväskylä. Yhä useampi biljardipelaaja on siirtynyt maailmalla huippulaadukkaan Taomin kehittämän liidun käyttäjäksi kuten mm. moni snookerin ammattilaispelaaja jotka eivät Taomin kiksin jälkeen enää suostu muuta käyttämäänkään. Billiard Lovers Finlandin Timo Muhonen kävi Jyväskylässä haastattelemassa Taomin perustajia Toni Ursinia, Ali Kinnusta ja Joonas Ohtosta. Tiimiin kuuluu myös Suomen kaikkien aikojen menestynein poolpelaaja Mika Immonen. Taom aloitti tipeistä, mutta kiksit tekivät siitä maailmankuulun - ansaitusti.
https://taombilliards.com/

 Kahdeksas pelaajahaastateltava Joonas Ohtonen joka on biljardissa moninkertainen SM-mitalisti ja myöskin yksi Suomen parhaimmista trick shot biljardilyöntien tekijöistä. Ohtonen näyttääkin muutaman yksinkertaisen, mutta silti hyvin hienon ja näppärän trickshotin joita voi hyödyntää myös tarpeen tullen kilpapeleissä. Ohtonen on osallistunut viime vuosina Taomin työrintaman lisäksi myös pelaajana Aasian Chinese Pool maailmaan ja kertoo myös tämän kuvioista tarkemmin.

JAKSO 7 (Soukan nuorisotilan esittely ja pelaajahaastattelussa Casper Matikainen)

Seitsemännessä jaksossa (19.3.) esittelyvuorossa yksi Suomen menestyneimmistä nuorisotaloista biljardin parissa - Soukan Nuokku, joka sijaitsee Espoon Soukassa. Billiard Lovers Finlandin isäntänä toimii tämän hetken kuumin suomalainen poolpelaajamme Casper "Cappe" Matikainen jonka ensimmäiset kosketukset biljardiin on juuri Soukan nuorisotilalta. Esittelystä vastaa paikan monivuotinen ja monelle jo legendaarinen nuoriso-ohjaaja Tapio Kokkonen.
Soukan Nuorisotila - Espoo

Seitsemännessä pelaajahaastattelussa tutustutaan 20-luvun alun kuumipaan suomalaiseen poolpelaajaan Casper Matikaiseen jonka maailmanvalloitus on jo vahvassa nosteessa. Espoolainen ja aikoinaan Soukan nuorisotalolta liikkeelle lähtenyt Cappe on haastattelun alla juuri lähdössä Englantiin kansainväliseen 9-pallon huipputurnaukseen Championship League Pool johon on saanut osallistumisoikeuden kaikki maailman parhaat pelaajat. Billiard Lovers Finland julkaisee jakson 22.3.2021.

JAKSO 6 (Ritz Club esittely ja Jani Siekkinen)

Kuudennessa jaksossa (23.2.) esittelyvuorossa legendaarinen Ritzbiljardi Helsingin ytimessä. Ritz Clubilta on jo useiden vuosikymmenien ajan lähtenyt maailmalle useita huippupelaajia ja lajin ammattilaisia. Billiard Lovers Finlandin isäntänä Ritzbiljardissa toimii biljardin ammattilainen Jani Siekkinen.
https://www.ritzbiljardi.fi/

Kuudennessa pelaajahaastattelussa tutustutaan biljardin ammattilaiseen Jani Siekkiseen. Suomenlinnasta kotoisin oleva Siekkinen kertoo mm. ahkerasta harjoittelustaan ja kansainvälisistä kokemuksistaan. Siekkisen urheilu-ura on ollut myös paljon muuta kuin biljardi - katso haastattelu.


JAKSO 5 (HyvBK Musta Kasi esittely ja Petri Makkonen pelaajahaastattelu)

Viidennessä jaksossa (11.2.) esittelyvuorossa oli Hyvinkään keskustassa sijaitseva Musta kasi. Hyvinkään biljardikerhon kotiluola on sijainnut samalla paikalla jo lähes 30 vuotta. Hienon biljardisalin omistajana touhuaa Mika Palviainen joka toimii myös esittelijänä yhdessä biljardiammattilaisen Petri Makkosen kanssa jonka urasta tulee esittelyn jälkeen seuraava jakso.
https://www.mustakasi.fi/

Viidennessä pelaajahaastattelussa tutustumme tarkemmin biljardin ammattilaiseen Petri Makkoseen. Miten Hyvinkään Biljardikerhon "Petusta" kasvoi lajin parhaimpia pelaajia kautta aikojen ja miten hänestä tuli myös biljardin maailmanmestari?

JAKSO 4 (PVK esittely ja Petri Pohjola pelaajahaastattelu)

Neljännessä jaksossa (9.1.) oli vuorossa Helsingin Roihupellossa sijaitsevan Suomen suurimman yksityisen klubin, eli Puhveliklubin esittely. Hulppean (17 pöydän nykyisin) yksityisklubin esittelijänä PVK:n puheenjohtaja Jarmo Tainio.
Puhveliklubi

Neljännessä pelaajahaastattelussa ollaan Helsingin Puhveliklubilla jossa Suomen menestynein pyramidipelaaja Petri Pohjola kertoo urastaan. Merkittävän pyramidi- ja kaisauran jo tehnyt Pohjola on ollut merkittävässä roolissa, että Suomessa ylipäätään alkoi säännöllinen kilpaileminen pyramidissa.

JAKSO 3 (Kera Snooker ja Heikki Niva)

Kolmannessa jaksossa (6.1.) tutustutaan Espoossa viime vuonna elokuussa aloittaneeseen uuteen Kera Snookeriin. Esittelijänä omistaja Tero Sipakko ja Espoon Biljardikerhon Heikki Niva jonka uraan syvennytään myös omana haastatteluna pintaa syvemmälle. Niva kertoo mm. ajastaan Englannissa, jossa entisestä Suomen maajoukkuetason voimistelijasta kehittyi Suomen parhaimpia myös Snookerissa.
www.kerasnooker.fi

JAKSO 2 (Espoon Biljardikerhon klubiesittely ja Jarno Aholan pelaajahaastattelu)

Toisessa jaksossa (23.12.) tutustutaan Espoon Biljardikerhon klubitilaan Espoon Kivenlahdessa. Esittelijänä EBK:n klubi-isäntä Tuomas Komi. Tiesitkö, että EBK on Suomen ainoa pelipaikka jossa pääsee harjoittamaan kaikkia Suomen Biljardiliiton viittä eri kilpailumuotoa Kaisa, Pool, Snooker, Pyramidi ja Kara.
www.espoonbiljardikerho.com

Toisessa pelaajahaastattelun jaksossa tutustutaan syvemmin Espoon Biljardikerhon kasvattiin Jarno Aholaan joka aloitti uransa 1997 ja matkan varrella on kertynyt kolmesta eri lajista Suomenmestaruus ja useita SM-mitaleita.

JAKSO 1 (Helsingin Biljardikerhon esittely ja Ville Pasanen pelaajahaastattelu)

Ensimmäisessä jaksossa (15.12.) tutustutaan Helsingin Alppilassa sijaitsevaan Helsingin Biljardikerhon pelitilaan jonka esittelijänä ja haastateltavana on moninkertainen Suomenmestari Ville Pasanen. Samalla lyhyt esittely kaisabiljardista joka on Suomessa pelattavista lajeista se kaikista perinteisin.

Ensimmäisen jakson toisessa osiossa tutustutaan tarkemmin Ville Pasaseen joka on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä snooker- ja kaisapelaajista. Mitä Biljardi on tarjonnut Ville Pasaselle mittavan uran aikana?

Erikoisjaksot: Billiard Lovers Finland - Behind The Scenes

Mitä on tapahtunut Billiard Lovers Finlandin kulissien takana, kun Timo Muhonen ravannut ympäri Suomea haastattelujen perässä. Tässä pienet pätkät niistä.

Kepintekijä Marko Korkka

Yksi Suomen lahjakkaimmista kepintekijöistä Marko Korkka Timo Muhosen haastattelussa. Katso Billiard Lovers Finlandin erikoispitkä haastattelu

THE STORY BEHIND THE SUCCESS

THE STORY BEHIND THE SUCCESS sarja joka tutustuu Suomen parhaimpien Finnish Pool Tour pelaajien taustoihin ja miten heistä tuli lajinsa parhaimpia. Tekijänä Jere Virtaranta.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan Jani Siekkiseen ja kuinka lupaavasta jalkapalloilijasta tulikin poolbiljardin pelaaja.
Toisessa jaksossa tutustutaan pintaa syvemmältä Petri Makkoseen - matkasta biljardin ammattilaiseksi.

SM-FINAALIT 2021 JA FLORIAN "VENOM" KOHLER

Biljardin SM-finaalit pelattiin Helsingin Tapulikaupungissa 4.12.2021.

BILJARDI-AMMATTILAISEN VARUSTEET

Iso8 kävi tutustumassa mitä Biljardiammattilaisen laukusta oikein löytyy. Jani Siekkisen kotiluolassa Suomenlinnassa hän esittelee, millä laitteilla harjoitukset ja kilpailut oikein suoritetaan. Lähetys julkistetaan 25.8.2020.

ISOKASI OPETUSVIDEOT

Iso Kasi on biljardin monessa sopassa sekoitettu muttei ravistettu jätkä! Opetusvideoissa nähdään biljardin perusteet ja vinkit niin ensikertalaiselle kuin kokeneemmallekin kehäketulle.

YHTEISTYÖSSÄ MUKANA

Suomen Biljardimyynti

biljardi.fi

Suomen Biljardiliitto

sbil.fi

Biljardin kilpailunhallintajärjestelmä

biljardi.org

Kiinteistönvälitys Johacon Oy

johacon.fi
Image
Image
Image
Image