BILJARDI-TV

Kattava valikoima biljardiin liittyviä videoita ja striimejä

 • Opetusvideot

  Opi pelaamaan BiljardiSuomen yhteistyökumppaneiden opetusvideoiden avulla

 • Lajiesittelyt

  Lajiesittelyt:
  Kaisa, Kara, Pool, Pyramidi, Snooker

 • Pelistriimit

  Löydä parhaat striimit ja seuraa biljardia livenä

 • Tapahtumat

  Koosteita ja klippejä biljarditapahtumista

Biljardisaliesittelyt ja pelaajahaastattelut

Billiard Lovers Finland ja Timo Muhonen kiertää tutustumassa eri Suomen biljardisaleja ja -klubeja kauden 2020-21 aikana. Samassa yhteydessä haastattelun kohteeksi osuu useita salien huippupelaajia ja muita aktiivisia biljardin parissa toimijoita.

JAKSO 8 (osa 1/2 TAOM Billiards esittely)

Kahdeksannessa jaksossa (3.4.) esittelyvuorossa Team TAOM from Jyväskylä. Yhä useampi biljardipelaaja on siirtynyt maailmalla huippulaadukkaan Taomin kehittämän liidun käyttäjäksi kuten mm. moni snookerin ammattilaispelaaja jotka eivät Taomin kiksin jälkeen enää suostu muuta käyttämäänkään. Billiard Lovers Finlandin Timo Muhonen kävi Jyväskylässä haastattelemassa Taomin perustajia Toni Ursinia, Ali Kinnusta ja Joonas Ohtosta. Tiimiin kuuluu myös Suomen kaikkien aikojen menestynein poolpelaaja Mika Immonen. Taom aloitti tipeistä, mutta kiksit tekivät siitä maailmankuulun - ansaitusti.

Slide

JAKSO 8 (osa 2/2 Joonas Ohtonen)
 Kahdeksas pelaajahaastateltava Joonas Ohtonen joka on biljardissa moninkertainen SM-mitalisti ja myöskin yksi Suomen parhaimmista trick shot biljardilyöntien tekijöistä. Ohtonen näyttääkin muutaman yksinkertaisen, mutta silti hyvin hienon ja näppärän trickshotin joita voi hyödyntää myös tarpeen tullen kilpapeleissä. Ohtonen on osallistunut viime vuosina Taomin työrintaman lisäksi myös pelaajana Aasian Chinese Pool maailmaan ja kertoo myös tämän kuvioista tarkemmin.

Slide

JAKSO 7 (osa 1/2 Soukan nuorisotilan esittely)

Seitsemännessä jaksossa (19.3.) esittelyvuorossa yksi Suomen menestyneimmistä nuorisotaloista biljardin parissa - Soukan Nuokku, joka sijaitsee Espoon Soukassa. Billiard Lovers Finlandin isäntänä toimii tämän hetken kuumin suomalainen poolpelaajamme Casper "Cappe" Matikainen jonka ensimmäiset kosketukset biljardiin on juuri Soukan nuorisotilalta. Esittelystä vastaa paikan monivuotinen ja monelle jo legendaarinen nuoriso-ohjaaja Tapio Kokkonen.

 

Slide

JAKSO 7 (osa 2/2 Casper Matikainen)

Seitsemännessä pelaajahaastattelussa tutustutaan 20-luvun alun kuumipaan suomalaiseen poolpelaajaan Casper Matikaiseen jonka maailmanvalloitus on jo vahvassa nosteessa. Espoolainen ja aikoinaan Soukan nuorisotalolta liikkeelle lähtenyt Cappe on haastattelun alla juuri lähdössä Englantiin kansainväliseen 9-pallon huipputurnaukseen Championship League Pool johon on saanut osallistumisoikeuden kaikki maailman parhaat pelaajat. Billiard Lovers Finland julkaisee jakson 22.3.2021.

Slide

JAKSO 6 (osa 1/2 Ritz Club esittely)

Kuudennessa jaksossa (23.2.) esittelyvuorossa legendaarinen Ritzbiljardi Helsingin ytimessä. Ritz Clubilta on jo useiden vuosikymmenien ajan lähtenyt maailmalle useita huippupelaajia ja lajin ammattilaisia. Billiard Lovers Finlandin isäntänä Ritzbiljardissa toimii biljardin ammattilainen Jani Siekkinen.
https://www.ritzbiljardi.fi/

 

Slide

JAKSO 6 (osa 2/2 Jani Siekkinen)

Kuudennessa pelaajahaastattelussa tutustutaan biljardin ammattilaiseen Jani Siekkiseen. Suomenlinnasta kotoisin oleva Siekkinen kertoo mm. ahkerasta harjoittelustaan ja kansainvälisistä kokemuksistaan. Siekkisen urheilu-ura on ollut myös paljon muuta kuin biljardi - katso haastattelu.

Slide


JAKSO 5 (osa 1/2 HyvBK esittely)

Viidennessä jaksossa (11.2.) esittelyvuorossa oli Hyvinkään keskustassa sijaitseva Musta kasi. Hyvinkään biljardikerhon kotiluola on sijainnut samalla paikalla jo lähes 30 vuotta. Hienon biljardisalin omistajana touhuaa Mika Palviainen joka toimii myös esittelijänä yhdessä biljardiammattilaisen Petri Makkosen kanssa jonka urasta tulee esittelyn jälkeen seuraava jakso.
https://www.mustakasi.fi/

 

Slide

JAKSO 5 (osa 2/2 Petri Makkonen)

Viidennessä pelaajahaastattelussa tutustumme tarkemmin biljardin ammattilaiseen Petri Makkoseen. Miten Hyvinkään Biljardikerhon "Petusta" kasvoi lajin parhaimpia pelaajia kautta aikojen ja miten hänestä tuli myös biljardin maailmanmestari?

Slide

JAKSO 4 (osa 1/2 PVK esittely)

Neljännessä jaksossa (9.1.) oli vuorossa Helsingin Roihupellossa sijaitsevan Puhveliklubin esittely. Hulppean 16 pöydän yksityisklubin esittelijänä PVK:n puheenjohtaja Jarmo Tainio.

Slide

JAKSO 4 (osa 2/2 Petri Pohjola)

Neljännessä pelaajahaastattelussa ollaan Helsingin Puhveliklubilla jossa Suomen menestynein pyramidipelaaja Petri Pohjola kertoo urastaan. Merkittävän pyramidi- ja kaisauran jo tehnyt Pohjola on ollut merkittävässä roolissa, että Suomessa ylipäätään alkoi säännöllinen kilpaileminen pyramidissa.

Slide

JAKSO 3 (Kera Snooker ja Heikki Niva)

Kolmannessa jaksossa (6.1.) tutustutaan Espoossa viime vuonna elokuussa aloittaneeseen uuteen Kera Snookeriin. Esittelijänä omistaja Tero Sipakko ja Espoon Biljardikerhon Heikki Niva jonka uraan syvennytään myös omana haastatteluna pintaa syvemmälle. Niva kertoo mm. ajastaan Englannissa, jossa entisestä Suomen maajoukkuetason voimistelijasta kehittyi Suomen parhaimpia myös Snookerissa.
www.kerasnooker.fi

Slide

JAKSO 2 (osa 1/2 EBK esittely)

Toisessa jaksossa (23.12.) tutustutaan Espoon Biljardikerhon klubitilaan Espoon Kivenlahdessa. Esittelijänä EBK:n klubi-isäntä Tuomas Komi. Tiesitkö, että EBK on Suomen ainoa pelipaikka jossa pääsee harjoittamaan kaikkia Suomen Biljardiliiton viittä eri kilpailumuotoa Kaisa, Pool, Snooker, Pyramidi ja Kara.
www.espoonbiljardikerho.com

Slide

JAKSO 2 (osa 2/2 Jarno Ahola)

Toisessa pelaajahaastattelun jaksossa tutustutaan syvemmin Espoon Biljardikerhon kasvattiin Jarno Aholaan joka aloitti uransa 1997 ja matkan varrella on kertynyt kolmesta eri lajista Suomenmestaruus ja useita SM-mitaleita.

Slide

JAKSO 1 (osa 1/2 HBK esittely)

Ensimmäisessä jaksossa (15.12.) tutustutaan Helsingin Alppilassa sijaitsevaan Helsingin Biljardikerhon pelitilaan jonka esittelijänä ja haastateltavana on moninkertainen Suomenmestari Ville Pasanen. Samalla lyhyt esittely kaisabiljardista joka on Suomessa pelattavista lajeista se kaikista perinteisin.

Slide

JAKSO 1 (osa 2/2 Ville Pasanen)

Ensimmäisen jakson toisessa osiossa tutustutaan tarkemmin Ville Pasaseen joka on yksi Suomen kaikkien aikojen menestyneimmistä snooker- ja kaisapelaajista. Mitä Biljardi on tarjonnut Ville Pasaselle mittavan uran aikana?

Slide

THE STORY BEHIND THE SUCCESS

THE STORY BEHIND THE SUCCESS sarja joka tutustuu Suomen parhaimpien Finnish Pool Tour pelaajien taustoihin ja miten heistä tuli lajinsa parhaimpia.

Toisessa jaksossa tutustutaan pintaa syvemmältä Petri Makkoseen - matkasta biljardin ammattilaiseksi.

Slide


Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan Jani Siekkiseen ja kuinka lupaavasta jalkapalloilijasta tulikin poolbiljardin pelaaja.

Slide

MAPON FINNISH POOL TOUR LIVE STREAM

FPT Jyväskylä 9-pallon ratkaisupelit tuli suorana lähetyksenä IS-TV:ltä sunnuntaina 18.10. alkaen klo 14:30
Lue lisää IS-TV

Mapon FPT:n 8-pallo osakilpailun aikaisempi lähetys (semifinaali ja finaali) Mikkelistä 6.9.2020

Slide

BILJARDIAMMATTILAISEN VARUSTEET

Iso8 kävi tutustumassa mitä Biljardiammattilaisen laukusta oikein löytyy. Jani Siekkisen kotiluolassa Suomenlinnassa hän esittelee, millä laitteilla harjoitukset ja kilpailut oikein suoritetaan. Lähetys julkistetaan 25.8.2020.

Slide

POOL 9-PALLO SM TAMPERE LIVE

9-pallon yleinen Suomenmestaruuskilpailu 15.-16.8.2020 Tampereella.
Monikameralähetys toisesta semifinaalista ja finaalista.

Slide

ISOKASI OPETUSVIDEOT

Iso Kasi on biljardin monessa sopassa sekoitettu muttei ravistettu jätkä! Opetusvideoissa nähdään biljardin perusteet ja vinkit niin ensikertalaiselle kuin kokeneemmallekin kehäketulle.

Slide Slide Slide Slide Slide

YHTEISTYÖSSÄ MUKANA

Suomen Biljardimyynti

biljardi.fi

Suomen Biljardiliitto

sbil.fi

Biljardin kilpailunhallintajärjestelmä

biljardi.org

Kiinteistönvälitys Johacon Oy

johacon.fi