8-pallon SM-mitaleista pelattiin Hyvinkäällä ja Vantaalla viikonloppuna – Makkonen ja Matikainen finaalissa

8-pallon SM-kilpailut, yleinen sarja, Hyvinkää/Vantaa 19.-20.03.2022

Suomen poolrankingin ykköspelaaja Petri Makkonen voitti Hyvinkäällä pelatussa finaalissa Casper Matikaisen erin 8 – 2.
Makkosen otteluiden tulokset olivat melko murskaavia molempien kilpailupäivien aikana: 6-2, 6-0, 7-2, 7-1, 7-4 ja semifinaalikin 8-1. Pronssia Markus Leppiaholle (kuva3) ja Jani Siekkiselle (kuva4). Markus Leppiaho voitti uran ensimmäisen henkilökohtaisen SM-mitalinsa.

Makkosen yhtenä erityisvahvuutena ovat aloituslyönnit ja nyt ne toimivat käytännössä täydellisesti, näin ollen vastustajille ei jäänyt juurikaan mahdollisuuksia.

– Jos 8-pallossa aloitus toimii noin kuin se minulla toimi, niin ei siinä jää paljoa jossiteltavaa. Tänään toimi breikki niin hyvin, että olisikohan koko päivänä tullut yksi tyhjä aloitus. Mun onneksi kukaan ei päässyt tänään lähellekään, eikä tullut sellaista superpainetta, kommentoi mestari tuoreeltaan finaalin jälkeen.

Finaalipari Makkonen (kuva1) ja Matikainen (kuva2) ovat molemmat kovassa iskussa. Viime viikolla he olivat mukana Suomen joukkueessa, joka voitti historiallisesti ensimmäistä kertaa poolbiljardin EM-kultaa Slovenian Laškossa pelatussa kilpailussa. Molemmat nähdään myös 6.-10.4.2022 Englannissa pelattavassa 9-pallon MM-kilpailussa. Lisäksi Suomesta on mukana Mika Immonen. Sitä ennen maaliskuun lopussa pelataan vielä 10-pallon MM-kilpailu jossa Mika Immosen lisäksi on paikalla Riku Romppanen.

8-pallo SM 19.-20.3.2022 tulospalvelu Musta Kasi Hyvinkää ja MyBiljardi Vantaa:

Teksti: Marko Muukka
Artikkelikuvassa Petri Makkonen SM-finaaleissa 4.12.2021 (artikkelikuvan ottanut Tatu Tainio)
Muut kuva: Mika Palviainen
Live Stream semifinaali ja finaali: Juha Pekkarinen & Pieni valkoinen puhveli
Finalisti Espoon Casper Matikainen palkittiin kilpailua ennen myös vuoden 2021 parhaan poolpelaajan palkinnolla. Ja samoin Lappeenrannan Juho Teittinen palkittiin vuoden 2021 parhaan nuori pelaajan palkinnolla
Casper Matikainen EBK ja Juho Teittinen FBT  (kuvat: Mika Palviainen)