Vuoden 2020 paras pelaaja – äänestys

Suomen Biljardiliitto on nimennyt ehdokkaat tämän vuoden parhaaksi biljardipelaajaksi ja viime vuoden tapaan myös kansalla on mahdollisuus vaikuttaa vuoden pelaajan valinnassa. Ehdokkaita on 14 joista jokainen on menestynyt upeasti vuoden 2020 aikana.

Äänestysaikaa sunnuntaihin 20.12.2020 klo 20:00 asti.

>> Siirry äänestykseen

Vuoden pelaajaehdokkaat 2020:

Ahonen Tomi
• Senioreiden (MN44) rankinglistan johtopaikalla vuoden vaihtuessa. Saavutti senioreiden 10-pallon Suomenmestaruuden ja mitalin jokaisesta senioreiden henkilökohtaisesta SM-kilpailusta.

Auresto Toma
• SBIL valitsi vuoden 2020 kaisapelaajaksi. Pelannut vuoden 2020 aikana peräti viisi kertaa kaisan rankingfinaalissa ja voittanut kertaalleen. Kuluvan rankingkauden kärkinimi.

Kananen Jani
• Voitti merkittävästi vuoden 2020 Snookerin PM-kultaa Tanskassa saavuttaen uuden upean merkkipaalun urallaan. Lisäksi Oulun Eliittikisan voitto elokuulta.

Korpela Simo
• SBIL valitsi vuoden 2020 senioripelaajaksi. Voittanut vuoden 2020 kaikki MN43/44 seniorisarjan RG-kilpailut ja 9-pallon SM-kultaa. Lisäksi yleisestä 8-pallon SM-kilpailusta pronssia.

Kotinurmi Jalo
• SBIL valitsi vuoden 2020 pyramidipelaajaksi. Voitti sekä yleisen sarjan, että parien Suomenmestaruuden.

Makkonen Petri
• Sekä 10-pallon että Straight Poolin Suomenmestari ja Suomen ykkössarjan Mapon Finnish Pool Tour rankinglistan kärkinimi vuoden päätteeksi.

Matikainen Casper
• SBIL valitsi vuoden 2020 poolpelaajaksi. Voitti 8-pallon Suomenmestaruuden ja yhteenä 4 SM-mitalia vuoden aikana. Lisäksi pelannut kolmen parhaan joukkoon jokaisessa vuoden FPT kilpailussa voittaen niistä yhden.

Muhonen Timo
• Voitti vuoden 2020 kaisan Suomenmestaruuden saavuttaen merkittävän merkkipaalun menestyksekkäällä urallaan.

Nikula Pentti
• Johtaa kokeneimpien senioreiden (MN64) rankinglistaa vuoden vaihtuessa. Voitti kolme SM-kultaa ja sijoittui jokaisessa kilpailussa kolmen parhaan joukkoon vuoden aikana.

Niva Heikki
• SBIL valitsi vuoden 2020 snookerpelaajaksi. Voitti keväällä Snookerin EM-hopeaa Portugalissa ja SM-hopeaa Oulussa. Neljä viimeistä Snookerin mestaruussarjan RG-voittoa pitää Nivan ylivoimaisessa johdossa rankinglistan piikkipaikalla.

Sevastyanov Arseni
• SBIL valitsi vuoden 2020 junioripelaajaksi. Voitti junioreissa neljä SM-kultaa vuoden aikana ja johtaa poolin juniorirankingia vuoden vaihtuessa. 17-vuotias Sevastyanov voitti myös yleisessä sarjassa SM-hopeaa 14.1:ssä ja SM-pronssia 10-pallossa. Lajimenestystä myös Pyramidissa jossa rankingykkönen, kultaa Pari SM-kilpailusta ja hopeaa henkilökohtaisesta. Nuorukainen voitti myös kaisan rankingkilpailun syksyllä ja oli kyseisellä hetkellä sensaatiomaisesti kolmen eri rankinglistan kärjessä. SM-mitaleita kertyi vuoden aikana peräti 10.

Solhagen Sauli
• SBIL valitsi vuoden 2020 karapelaajaksi. Rankingin kärkinimi oli vuoden jokaisessa kilpailussa kolmen parhaan joukossa voittaen niistä kaksi. Lisäksi kaksi SM-pronssia vuoden aikana.

Uski Jani
• FPT:n rankingin kakkonen voitti vuoden aikana kaksi osakilpailua ja lisäksi viisi SM-mitalia.

Vartiainen Johanna
• SBIL valitsi vuoden 2020 naispelaajaksi. Voitti PM-pronssia, 9-pallon Suomenmestaruuden ja neljä SM-mitalia vuoden kilpailuista ja on naisten rankingin ykkönen vuoden vaihtuessa.

Virtaranta Jere
• Voitti sensaatiomaisesti Poolin yleisessä sarjassa PM-hopeaa vasta 18-vuotiaana. Saavuttanut myös 2x pronssia Pari SM-kilpailuista, 2x semifinaalipaikan FPT:llä ja kolme perättäistä 5. sijaa SM-kilpailuista vuoden aikana.

 

>>Siirry äänestykseen

Äänestyksessä tulee pisteitä kahdesta eri kategoriasta. Yleisöäänestys josta kuusi eniten ääniä saaneista pelaajista saa pisteitä (10, 6, 4, 3, 2, 1). Toinen kategoria on SBIL:n liittohallituksen valinta johon vaikuttavat nykyinen hallitus, lajipäälliköt ja lajivastaavat samoilla pisteytyksillä. Vuoden pelaajaksi valitaan eniten pisteitä saanut ja tasapisteissä seuraava vaikuttava tekijä on äänestyksessä saavutetut ykkössijoitukset.

Tulokset julkistetaan maanantaina 21.12.2020.

 

Vuoden 2020 pelaajat lajeittain ja sarjoittain: