Vuoden 2021 Paras pelaaja – äänestys

Suomen Biljardiliitto on nimennyt ehdokkaat vuoden 2021 parhaaksi biljardipelaajaksi ja viime vuoden tapaan myös kansalla on mahdollisuus vaikuttaa vuoden pelaajan valinnassa. Ehdokkaita on 20 joista jokainen on menestynyt upeasti vuoden 2021 aikana.

Äänestysaikaa sunnuntaihin 13.2.2022 klo 20:00 asti.

=> SIIRRY ÄÄNESTYKSEEN

Vuoden pelaajaehdokkaat 2021
(aakkosjärjestyksessä):

Auresto Toma, HyvBK
• SBIL valitsi vuoden 2021 kaisapelaajaksi. Voitti kauden 2020-21 kokonaisrankingin ja Kaisan Pari SM-kultaa. Saavutti myös Kaisan SM-hopeaa ja johtaa kauden 2021-22 kokonaisrankingia voittamalla mm. kauden kaikki neljä ensimmäistä kilpailuaan johon osallistui.

Hjort Timo, PVK
• SBIL valitsi vuoden 2021 karapelaajaksi. Voitti toisen perättäisen karan henkilökohtaisen Suomenmestaruuden ja myös Karan pari SM-pronssia.

Hull Robin, ABTku
• SBIL valitsi vuoden 2021 snookerpelaajaksi. EM-kisojen viides ja yleisen sarjan Suomenmestaruus Tapulin SM-finaaleista oli jo Hullin 13. SM-kulta.

Kiveliö Aarno, C-PL
• Johtaa kokeneimpien senioreiden (MN64) rankinglistaa vuoden vaihtuessa. Voitti kaikki kolme pelattua SM-kilpailua (8-pallo, 9-pallo ja 10-pallo). Lisäksi Kiveliö voitti 2/3 pelatusta RG-kilpailusta ollen myös finaalissa tuossa ainoassa jota ei vuoden aikana voittanut.

Korpela Simo, VSB
• Voitti MN44 seniorisarjan SM-kultaa 9-pallosta ja SM-hopeaa 8-pallosta. Johtanut MN44 senioreiden kokonaisrankingia jo pitkään.

Kotinurmi Jalo, Iso8
• SBIL valitsi vuoden 2021 pyramidipelaajaksi. Voitti yleisen sarjan Suomenmestaruuden jo toisen kerran peräkkäin ja oli myös vuoden 2021 päätteeksi Pyramidin rankingykkönen. Kotinurmi voitti myös EEBC:n osakilpailun vuoden 2021 aikana.

Makkonen Petri, HyvBK
• Suomen ykkössarjan Mapon Finnish Pool Tour rankinglistan kärkinimi vuoden päätteeksi voitti vuoden aikana mm. kaksi FPT osakilpailua ja 9-pallon SM-pronssia sekä edusti kapteenina Suomea World Cup of Poolissa.

Matikainen Casper, EBK
• SBIL valitsi vuoden 2021 poolpelaajaksi. Voitti 10-pallon Suomenmestaruuden ja lisäksi hopeaa 8-pallosta ja pronssia 9-pallosta. Lisäksi EM-kilpailuista tuli 5.-8. sija 9-pallosta ja MM-kilpailusta 17.-32.

Niva Heikki, EBK
• Snookerin EM-viides ja SM-pronssia sekä 6 reds että yleisessä sarjassa. Johtaa ylivoimaisesti Snookerin arvokisarankingia.

Panula Tuuliina, HyvBK
• SBIL valitsi vuoden 2021 senioripelaajaksi. Panula nappasi senioreiden EM-kilpailuissa Ladys sarjan 8-pallon EM-hopeaa häviten vain niukasti yhdellä erällä mestaruuden.

Romppanen Riku, MPT
• Junioreiden (alle 17v sarjan) MM-kilpailuissa Riku Romppainen (13v) pelasi sensaatiomaisesti MM-pronssimitalin arvoisesti. Romppanen johtaa Poolin 1-divisioonaa vuoden 2021 päätteeksi ja voitti syksyllä uran ensimmäisen osakilpailun historiallisen nuorena. Romppanen nappasi vuoden aikana myös juniorisarjassa SM-pronssia 8-pallossa ja 10-pallossa

Sevastyanov Arseni, Iso8
• Voitti legendaarisen kaisan kultakellokilpailun puhtaalla pelillä ja pelasi jokaisessa pyramidin RG-kilpailun finaalissa vuoden 2021 aikana. Menestynyt FPT:llä semifinaaleihin asti vuoden viimeisessä osakilpailussa ja voitti myös junioreissa 8-pallon Suomenmestaruuden ja 10-pallon SM-hopeaa.

Siekkinen Timo, Ritz
• Seniorisarjan (MN54) kärkinimi rankingissa voitti mm. Tapulin SM-finaaleissa 9-pallon SM-kultaa ja aikaisemmin myös 8-pallon Suomenmestaruuden. Upean uran tehnyt Timo Siekkinen menehtyi valitettavasti 21.1.2022, kun syöpä otti lopulta voiton vain 1,5kk 9-pallon Suomenmestaruuden jälkeen.

Solhagen Sauli, HGB
• Rankingin kärkinimi voitti vuoden 2021 kaikki karan rankingkilpailut ja saavutti myös pari SM-pronssia.

Teittinen Juho, FBT
• SBIL valitsi vuoden 2021 junioripelaajaksi. Teittinen voitti junioreissa sekä 10-pallon että 9-pallon SM-kultaa. Vuoden aikana Teittinen voitti myös hienosti junioreiden EM-pronssia Straight Poolissa. Teittinen on menestynyt myös vakuuttavasti FPT-kilpailuissa ollen 3. ja 5. vuoden 2021 pelatuissa osakilpailuissa.

Tuhkanen Arto, KLK
• Voitti vuoden 2021 kaisan Suomenmestaruuden ja yhteensä uransa viidennen SM-kullan henkilökohtaisissa. Tuhkanen on myös kaisan SM-maratontaulukon kärkinimi.

Tähti Jouni, Ritz
• Pyörätuolipelaajien EM-kilpailuissa Jouni Tähti nappasi menestyksekkäästi 9-pallon Euroopanmestaruuden ja yhteensä 3 EM-mitalia.

Uski Jani, Iso8
• FPT:n TOP3 pelaaja voitti 9-pallon SM-kultaa SM-finaaleista ja 10-pallon SM-pronssia.

Vartiainen Johanna, Iso8
• Vartiainen voitti 8-pallon SM-kultaa, 10-pallon ja 9-pallon SM-pronssia ja pelasi myös finaalissa vuoden molemmissa rankingkilpailuissa voittaen niistä toisen.

Väyrynen Riikka, MPT
• Naisten RG-listan kärkinimi voitti sekä 9-pallon että 10-pallon Suomenmestaruuden ja lisäksi myös SM-hopeaa 8-pallosta.

 

=> SIIRRY ÄÄNESTYKSEEN

Äänestyksessä tulee pisteitä kahdesta eri kategoriasta. Yleisöäänestys josta kuusi eniten ääniä saaneista pelaajista saa pisteitä (10, 6, 4, 3, 2, 1). Toinen kategoria on SBIL:n liittohallituksen valinta johon vaikuttavat nykyinen hallitus, lajipäälliköt ja lajivastaavat samoilla pisteytyksillä. Vuoden pelaajaksi valitaan eniten pisteitä saanut ja tasapisteissä seuraava vaikuttava tekijä on äänestyksessä saavutetut ykkössijoitukset.

Tulokset julkistetaan maanantaina 14.2.2022.

 

 

SBIL julkisti vuoden 2021 laji- ja sarjakohtaiset vuoden pelaajat:

Toma Auresto HyvBK, vuoden 2021 Kaisapelaaja

 

Timo Hjort PVK, vuoden 2021 Karapelaaja

 

Robin Hull ABTku, vuoden 2021 Snookerpelaaja

 

Riikka Väyrynen MPT, vuoden 2021 Naispelaaja

 

Tuuliina Panula HyvBK, vuoden 2021 Senioripelaaja

 

Juho Teittinen FBT, vuoden 2021 Nuoripelaaja

 

Jalo Kotinurmi Iso8, vuoden 2021 Pyramidipelaaja

 

Casper Matikainen EBK, vuoden 2021 Poolpelaaja