Arseni Sevastyanov 8-pallon Juniorimestariksi

Sunnuntaina 23.2. pelattiin junnujen 8-pallon SM-kisat Lappeenrannan Foulissa. Pelaajia oli harmittavasti vain kuusi, joten kaikki pelasivat yhdessä lohkossa viisi kierrosta.

Näiltä kierroksilta jatkoon pääsi neljä tänään parhaiten onnistunutta pelaajaa. Ensimmäiseen semiin sijoittuivat pelkillä voitoilla edennyt Iso8:n Arseni Sevastyanov (kuvassa keskellä) Kotkasta ja SaiBin Jori Narvola Lappeenrannasta. Peli eteni tasaisesti, mutta päätyi lopulta Arsenille 7-3.

Toisessa semifinaalissa toisistaan mittaa ottivat FBT:n omat pojat Juho Teittinen Lappeenrannasta ja Sasu Hietamies Taipalsaarelta (kuvassa reunoilla). Peli eteni tapahtumasta toiseen ja Juho eteni finaaliin tuloksella 7-4.

Finaaliin lähtivät siis viidettätoista SM-mitaliaan himoitseva Arseni ja ensimmäistä SM-mitaliaan palavasti janoava Juho. Jännittävä vastakkainasettelu siis!

Finaali pelattiin kahdeksan tunnin työpäivän päätteeksi, eikä keskittyminen ollut parasta mahdollista kummallakaan pelaajalla. Juho aloitti terävästi nappaamalla 2-0 kaulan heti alussa, mutta Arseni odotti rauhassa vuoroaan ja teki muutaman erän kylmän viileästi. Juho pääsi kirimään, mutta Arseni vei määrätietoisesti jo viidennen Suomenmestaruuden nimiinsä tuloksella 7-4.

Jälleen kerran oli ilo seurata junnujen pelaamista lähituntumasta, kuunnella tarinointia, patistaa välillä ruokailemaan sekä aistia pettymykset ja turhautumiset. Parasta oli nähdä heidän tsemppaavan toisiaan ja nauttivan pelaamisesta.

Kiitos kaikille!
Saija Hietamies

Juniori MN18 SM 8-pallo 23.2.2020 Fouli Lappeenranta
1. Arseni Sevastyanov, Iso8
2. Juho Teittinen, FBT
3. Sasu Hietamies, FBT
3. Jori Narvola, SaiBi
5. Eetu Hirvenheimo, MPT
6. Joona Reponen, FBT


Jori Narvola


teksti ja kuvat Saija Hietamies