Arseni Sevastyanoville uusi sulka hattuun FPT voiton myötä

Pool Finnish Pool Tourin osakilpailu RG3 (straight pool), Jyväskylä 03.-04.02.2024

Monilahjakas biljardivirtuoosi, kotkalainen Arseni Sevastyanov on nuoresta iästään huolimatta voittanut jo merkittävän paljon urallaan. Tänä viikonloppuna tuli uusi sulka hattuun, kun Sevastyanov nappasi turnausvoiton suomalaisen biljardin pääsarjassa Finnish Pool Tourilla. Kauden kolmas osakilpailu pelattiin Jyväskylässä ja lajina oli 14.1 – tutummin Straight Pool missä palloja ei pussiteta missään tietyssä järjestyksessä, vaan täysin vapaassa järjestyksessä tarkoituksena tehdä mahdollisimman monta palloa perätysten.

14.1. eli Straight Pool. Lajin hyvin osaavat pelaajat pussittavat säännöllisesti useita pakkoja peräkkäin ja aivan huiput saattavat parhaimmillaan tarvita vain yhden lyöntivuoron tehdessään tarvittavat esim. 75 tai 100 pistettä johon FPT:lla pelataan.

 

Arseni Sevastyanov (artikkelikuvassa) kohtasi Jyväskylän sunnuntai-iltapäivän finaalissa lajin hallitsevan Suomenmestarin ja ennakkosuosikki Hyvinkään Petri Makkosen (kuva alempana). Tasainen ottelu taipui pikkuhiljaa Sevastyanoville ja hän voitti finaalin 100-71 saavuttaen näin uran ensimmäisen FPT voiton.

Suomen RG-ykkönen, Petri Makkonen (Hyvinkään Biljardikerho) oli kilpailun ennakkosuosikki. Makkonen voitti pari viikkoa sitten 10-pallon Suomen mestaruuden ja on myös Straight Poolin hallitseva Suomen mestari (+ 8-pallon).

Biljardin moniosaaja Arseni Sevastyanov (Iso8) on nyt nostanut päälajikseen poolbiljardin ja tulokset alkavat näkyä. Aiemmin Sevastyanov on poolin saralla voittanut mm. 8-pallon EM-hopeaa U23 sarjassa. Sevastyanov on urallaan voittanut jo useita Suomenmestaruuksia kaisan ja pyramidin osalta.

Jyväskylän FPT-finaalissa oli molemmilla pelaajilla paikkansa, mutta 20-vuotias Sevastyanov rokotti nyt Makkosen muutamista virheistä tehokkaammin. Voittajan mietteitä finaalin jälkeen:

-Mahtavalta tuntuu. Viimeinkin sain tässäkin sarjassa pärjättyä. Jatkuvasti tulee vitossijoja ja muita. Kaikki jumalat oli mun puolella ja käytin paikat hyväkseni.
-Finaali meni ihan ok vaikka tietää että voi pelata paremminkin. Voi tehdä satakin pistettä, niitäkin on muutamia tullut uran aikana.
-Kyllä tämä menee uralla top viiteen merkittävimpien voittojen osalta.

Kolmannet sijat matkasi Lappeenrantaan vasta 17-vuotiaan Juho Teittisen (FBT) ja Helsinkiin jo paljon menestystä niittäneen Jani Siekkisen (Ritz) mukana.

Finnish Pool Tour #3 Straight Pool TOP 16 Jyväskylä Billiard & Darts Black Diamond 3.-4.2.2024

1. Sevastyanov Arseni Iso8 Kotka
2. Makkonen Petri HyvBK Hyvinkää
3. Siekkinen Jani Ritz Helsinki
3. Teittinen Juho FBT Lappeenranta
5. Haapaniemi Mikael TyBi Turku
5. Hietamies Sasu FBT Taipalsaari
5. Olkkonen Otto BDB Kotka
5. Romppanen Riku CFC Vantaa
9. Granat Nico GU Tampere
9. Heiskanen Aki GU Pirkkala
9. Kokkonen Vili MPT Vantaa
9. Ratinen Ari HyvBK Hyvinkää
9. Riikonen Mika PaKlu Hattula
9. Tervo Joonas LP-90 Hollola
9. Virtanen Valtteri Ritz Helsinki
9. Virtaranta Jere CCA Järvenpää