Auresto iski Rovaniemen turnauksen voittoon aloituspartin kera

Kaisan rankingkärki Toma Auresto oli jälleen rautaa, kun kaisakansa kokoontui Rovaniemellä kauden kolmanteen RG-kilpailuun. 56 pelaajan joukosta hyvinkääläinen oli jällee etevin ja näytti suorastaan ylivoimaiselta kilpailujen loppusuoralla saatuaan piikin Kuopion Arto Tuhkaselta.

Auresto aloitti kilpailujen kahdeksannella kierrokselta murskajaiset kun nejä pelaajaa oli enää mukana. Upeasti läpi turnauksen seitsemän ensimmäistä peliä pelkkiä voittoja napsinut RBK:n Matti Hälvä jäi Aureston jyräämäksi lukemin 60-9. Sen jälkeen Auresto teki kauden tähän mennessä upeimman suorituksen semifinaalissa, kun vastaan asettui Rovaniemen menestynein pelaaja Kari Kallio. Auresto iski Kalliota vastan kakkosaloituksesta pelin suoraan poikki tekemällä 60 pisteen sarjan.

Finaalissa Auresto pelasi uudelleen Matti Hälvää vastaan ja tämäkin ottelu meni hyvinkääläiselle selkein numeroin 60-16. Auresto kauden toisesta kilpailustaan kauden toinen voitto ja ylivoimainen ykköspaikka rankingin piikkipaikalla.

Matti Hälvä nappasi upeasti RG-finaalipaikan taskuunsa. Rovaniemeen jäi myös seuraavat palkintosijat, kun Kari Kallio oli kolmas ja Martti Korkala neljäs. Viimeinen palkintosija meni Oulun Tero Räisäselle.

Kaisa RG3 Rovaniemen turnaus TOP10:
1 Auresto Toma HyvBK – 8/515
2 Hälvä Matti RBK – 7/442
3 Kallio Kari RBK – 7/463
4 Korkala Martti RBK – 6/384
5 Räisänen Tero TBO – 5/361
6 Tuhkanen Arto KLK – 5/348
7 Salo Pentti TBO – 4/347
8 Kaijansaari Simo OBK – 4/311
9 Korhonen Kimmo RBK – 4/278
10 Kuusela Toni RBK – 4/276

Tarkemmat tulokset


Toma Auresto (kuva: Toni Kuusela)


Matti Hälvä (kuva: Rovaniemi)


Kari Kallio (kuva: Rovaniemi)


Martti Korkala (kuva: Rovaniemi)


Kisojen nuorin osallistuja Viljo Ylitalo (8v) voitti upeasti historian nuorimpana pelaajana uran ensimmäisen rankingkilpailun ottelun. (kuva: Rovaniemi). Hän sai erikoispalkinnon ja tässä videon tyylinäyte

Live Streamistä taltioituna

 

Rovaniemen Kunnallisklubin uudet tilat olivat kilpailun toisen pelipaikan näyttämönä. (kuvat: Reino Viertola)