Casper Matikainen 64:n joukkoon 9-pallon MM-kilpailussa

Casper Matikainen oli ainoa, joka eteni 64:n pelaajaan cupiin. Kaikkien muiden suomalaispelaajien matka katkesi alkulohkoon. Matikainen kohtaa tänään tiistaina iltapäivällä Puolan Wiktor Zielińskin.

Maanantain ottelut 9-pallon MM-alkulohkoissa:

Thorsten Hohmann (Saksa) – Mika Immonen 9 – 3
Petri Makkonen – Mieszko Fortuński (Puola) 3 – 9
Moritz Neuhausen (Saksa) – Jani Siekkinen 9 – 6
Mark Foster (GBR) – Casper Matikainen 3 – 9
Kim Laaksonen – Margaret Fefilova (Valko-Venäjä) 9 – 3
Ivica Putnik (Kroatia) – Petri Makkonen 9 – 7
Ralf Souquet (Saksa) – Mika Immonen 9 – 7
Casper Matikainen – Mohammad Ali Berjawi (Libanon) 9 – 7
Kim Laaksonen – Tomasz Kaplan (Puola) 3 – 9

Immonen kohtasi ratkaisevassa ottelussa tutun vastustajan. Immonen kohtasi Saksan Ralf Souquet`n myös 20-vuotta sitten pelatussa MM-finaalissa, josta tuli Immoselle historiallinen voitto.

-Ei oikein kulkenut tänään, vaikka lähti alussa hyvin käyntiin. Olin 4 -2 johdossa ja piti mennä jo 5 – 2 johtoon. Vedin kuitenkin kyydin ohi. Sen jälkeen oli aika tasaista ja vastustajalla vähän pyöri 6 – 6 tilanteessa ja jäin maskiin. 8- 7 tilanteessa oli seifti taistelu ja jätin paikan lopuksi, josta pääsi niskan päälle ja voitti. Harmittavaa ja ei voi mitään. Ei vaan kulkenut tänään. Ei muuta kuin katse eteenpäin.

 

 

9-pallon MM-kilpailuiden ensikertalainen, Jani Siekkinen, oli hyvin pettynyt hävittyään kaksi tiukkaa ottelua.

-Ekasta pelistä ikävästi 8 – 9 tappio Tsekin kaverilta. Nousin 1 – 6 perästä tasoihin ja menin 7 – 6 johtoon. 8 – 7 tilanteessa oli hyvä paikka voittaa, mutta hankala ohut kolmonen ja täällä on tosi tiukka tuo kello, niin meinasi tulla sen kanssa ongelmia, vaikka en ole mikään hidas pelaaja. Löin siitä kolmosen ohi ja tilanteeksi 8 -8. Tasatilanteessa kaverilla kävi tuuri ja siitä se peli sitten kääntyi vastustajalle.

-Toiseen otteluun olin valmistautunut hyvin ja lähdin hyvillä fiiliksillä peliin. Pöytä toikin hieman ylläreitä, kun pussin profiili on eriskummallinen. Vaikka löin ihan normaalisti niin pussi ei palloa ottanut. Sitten olinkin jo 6 – 3 perässä, josta tulin hyvin 6 – 6 tilanteeseen. 8 – 6 tilanteessa kaveri teki maskin ja tein hyppylyönnin pussiin. Sen jälkeen tein turvalyönnin, jossa onnistuin tosi huonosti ja hävisin siihen. Pettymys on todella kova. Olen kuitenkin painanut todella kovaa hommia ja oli isot tavoitteet näihin kisoihin. Pooli on välillä tälläista, että tuntuu taistelulta tuulimyllyjä vastaan.

 

 

Liveseuranta: https://cuescore.com/tournament/World+Pool+Championship+2021/8887825
Turnausta voi seurata myös Viaplay suoratoistopalvelusta

 

Kuvat:

Casper Matikainen (SBiL)
Jani Siekkinen (Matchroom)
Mika Immonen (Matchroom)

 

 

Marko Muukka
Pool lajipäällikkö