Casper Matikainen voitti 9-pallon Suomenmestaruuden

Pool 9-pallon SM-kilpailu, yleinen sarja, Tampere 27.-28.04.2024

Espoon Casper Matikainen on voittanut 9-pallon Suomenmestaruuden tänä viikonloppuna Tampereella. Yli 130 pelaajaa lähti tavoittelemaan 9-pallon Suomenmestaruutta ja finaaliin pelasi espoolaisen rinnalle Kotkan Arseni Sevastyanov. Matikainen pelasi murskaavasti tiensä finaaliin antaen vastustajilleen sunnuntain viidellä cupin kierroksella vain maksimissaan kaksi erää yhteiserin 37-4. Sevastyanov puolestaan taisteli montakin tiukkaa kamppailua ja pisti finaalissakin hyvin kampoihin, mutta joutui taipumaan Matikaiselle numeroin 9-6.

SM-pronssimitalit menivät myös upean turnauksen pelanneille Lappeenrannan Aatu Suoraniemelle ja Akaan Joni Vuoriselle.

Casper Matikainen kommentoi voittoaan väsyneenä raskaan päivän jälkeen: ”Pelifiilikset oli melko vaihtelevat, kun lauantaina tuntui aika huonolta eikä ollut kunnon itsevarmuutta. Mutta vastaavasti sunnuntaille löytyi ihan oma vaihde ja pelasin omaa parasta koko ajaa ennen finaalia.” Finaalissa Matikainen oli sunnuntaina toisena pelipäivänä ensimmäisen kerran ahdingossa, mutta pystyi silti voittoon ja uran ensimmäiseen 9-pallon henkilökohtaiseen Suomenmestaruuteen. Aikaisemmin Cappe on voittanut 8-pallon SM-kultaa 2020 ja 10-pallon SM-kultaa 2021 ja 2023.

Matikaisella pitää kiirettä sillä hän oli heti maanantaina 29.4. aloittamassa Ruotsin Göteborgissa 9-pallo avoimen turnauksen joten tie Tampereelta vei suoraan lentokentälle. ”Pelimotivaatio on nyt todella hyvä tällä hetkellä ja yritän osallistua melkein kaikkiin turnauksiin mihin vaan pääsen osallistumaan. Tässä yritetään myös kovasti etsiä sponsoreita, kun tavoitteena olisi kiertää myös maailmalla kisoissa enemmän.”

 

1. Matikainen Casper EBK Espoo
2. Sevastyanov Arseni Iso8 Kotka
3. Suoraniemi Aatu FBT Lappeenranta
3. Vuorinen Joni GU Akaa
5. Mikkola Arttu BCM Kuopio
5. Pekkarinen Juha EBK Espoo
5. Siekkinen Jani Ritz Helsinki
5. Virtanen Valtteri Ritz Helsinki
9. Haapaniemi Mikael TyBi Turku
9. Koljonen Aleksi C-PL Lahti
9. Makkonen Petri HyvBK Hyvinkää
9. Olkkonen Otto BDB Kotka
9. Rekilä Panu Siima Ylöjärvi
9. Riikonen Mika PaKlu Hattula
9. Romppanen Riku CFC Vantaa
9. Vartia Joonas HyvBK Hyvinkää