EBSA Championships Portugal 2020 – Heikki Niva Snookerin EM-hopealle

Heikki Niva saavutti upeasti EM hopeaa Portugalissa. Koko turnauksen vahvasti pelannut Heikki kukisti semifinaalissa Belgian Kevin Hanssensin, mutta finaalissa Walesin ex-pro Andrew Pagett oli parempi lukemin 5-2.

Ottelussa pelattiin myös ammattilaiskortista. Kakkossijakin avannee Heikille paikkoja ammattilaiskisoihin ja nähtäväksi jää mitä tapahtuu, jos QSchool karsinnat peruuntuvat koronan vuoksi. Voisiko käydä niin, että ammattilaiskortteja jaettaisiin ensi kaudeksi useampia EBSA/IBSF kisojen perusteella?

—————— Finnsnookerin uutinen ——————

Heikki Niva ei onnistunut nappaamaan himoittua voittoa torstaina pelatusta EM-finaalista, vaan tuloksena oli 5-2-tappio Andrew Pagettille.

Heikki Niva sai loistavan startin otteluun, sillä ensimmäinen freimi meni suomalaisen nimiin. Tämän jälkeen Nivalla oli vielä ainekset ottaa toinen freimi nimiinsä, mutta lopulta Pagett väänsi itselleen voiton. Myös seuraava meni walesilaisen nimiin, joten Niva joutui takaa-ajajaksi.

Neljäs erä saattoi nousta koko ottelun ratkaisuksi, koska Niva oli todella pitkään kiinni erävoitossa, kunnes se karkasi käsistä karuimmalla mahdollisella tavalla, sillä Pagett taisteli voiton uusintamustalla.

Kun Pagett karkasi jo 4-1-johtoon, niin tilanne suomalaisen kannalta muuttui todella tukalaksi. Niva sai lopulta ainoastaan yhden kaventavan erävoiton, kunnes Pagett laittoi ottelun pakettiin ja nappasi amatöörien Euroopan mestaruuden, joka tuo myös paikan ammattilaiskiertueelle.

Tappiosta huolimatta Niva antoi kuitenkin merkkejä siitä, että kehittymistä on tapahtunut valtavasti eikä ammattilaiskiertueelle pääsy tulevaisuudessa ole mitenkään mahdotonta. Samalla finaalipaikka lisää myös varmasti itseluottamusta, joka voi tulevissa turnauksissa poikia lisää vastaavia esityksiä.