Eelis Lappalainen voitti Snookerin mestaruussarjan kilpailun Helsingissä

Kauden neljäs Snookerin mestaruussarjan RG-kilpailu pelattiin Helsingin Cabin Streetillä ja Turun Aurabiljardia edustava Eelis Lappalainen teki sen mitä moni on vain yrittänyt viimeisen reilun vuoden ajan mestiksen kisoissa. Lappalainen onnistui kukistamaan viimeisen 1,5v ajan kotimaan RG-kilpailuissa voittamattomana pidetyn Espoon Heikki Nivan finaalissa 4-2.

Tie finaaliin oli Eelis Lappalaiselta myös tiukka sillä hän pudotti aina vahvan seurakaverinsa Patrik Tiihosen 4-3 semifinaalissa. Lappalainen oli jo avausottelussaan 32-cupin pelissä 2-3 tappiolla Iiro Sirkiää vastaan, mutta onnistui tästä nousemaan 4-3 voittoon ja pudotti tämän jälkeen myös Tom Stormbonin ja Janne Hummastenniemen ennen semifinaalia.

Heikki Niva pelasi totuttuun tapaan vakuuttavasti voittamalla ensimmäiset kaksi ottelua 4-0 ja 4-1. Mutta puolivälierä- ja välieräkamppailut menivät pisimpien kaavojen mukaisesti, kun Juha Erkinmikko ja ykkössijoitettu Jyri Virtanen kukistuivat molemmat vasta tiukkojen vaiheiden jälkeen kontraerässä 4-3.