Heikki Niva ja Robin Hull Snookerin EM-kisojen viidennelle sijalle

Snookerin EM-kilpailujen taistot mitaleista päättyivät maanantai-iltana suomalaispettymyksiin, kun ammattilaispaikkaa vahvasti janonneet Heikki Niva ja Robin Hull joutuivat taipumaan omissa 8-cupin otteluissaan. Tilastollisesti viides sija on kuitenkin upea sijoitus EM-kilpailuissa.

http://esnooker.pl/turnieje/2021/me/en/show_drabinka.php?id_t=312

Niva kohtasi Englannin Oliver Brownin ja sai voitettua takamatkalta ensimmäisen erän hienosti itselleen aina mustalle asti menneessä erässä. Neljä seuraavaa erää meni sitten kuitenkin Brownille ja erityisesti neljännen erän tiukka tappio 62-66 oli lähes ratkaiseva eikä Niva enää tästä päässyt peliin mukaan.

Robin Hullin kohdalla avauserä tuli myös omaan taskuun, mutta Walesin Darren Morgan laittoin kovan vaihteen päälle ja nakutti parilla ”half centuryllä”  jo ratkaisevan tuntuisesti 3-1 johtoon. Hull sisuuntui tästä vieden selkein numeroin ottelun aina kontraan asti, mutta ei aivan saanut vietyä ottelua maaliin asti nimiinsä. Ratkaisuerässä Morgan voitti 65-13.

EM-kilpailut jatkuvat tästä eteenpäin suomalaisittain senioreiden edesottamuksin. Suomen Jani Kananen on ehtinyt aloittaa ottelut jo voitokkaasti, mutta pelaajat Antti Silvo, Pertti Salo ja Jukka Haapakoski aloittavat ottelunsa tiistaina.

http://esnooker.pl/turnieje/2021/me/en/mes_2021.php