Jani Uski on edennyt 16 joukkoon 9-pallon US Open turnauksessa

US Open, 9-pallo. 10.-15.10.2022, Atlantic City 

Legendaarinen 9-pallon US Open on pelattu ensimmäistä kertaa vuonna 1976. Silloin turnauksessa oli mukana 16 pelaajaa. Turnaus on kasvanut vuosien varrella arvostetuimmaksi yhdessä 9-pallon MM-kilpailuiden kanssa ja mukana on nykyään jo 256 pelaajaa. USA:n Earl Strickland ja Shane Van Boening ovat molemmat voittaneet US Openin viisi kertaa. Atlantic Cityssä pelattavan turnauksen voittaja kuittaa 50 000 dollaria.

Mika Immonen on voittanut US Openin kahdesti (2008, 2009). Tällä kertaa Immosen tie katkesi alkukierroksille. Suomen rankingin ykköspelaaja Petri Makkonen eteni 64 pelaajan cup vaiheeseen, mutta hävisi hallitsevalle mestarille, Filippiinien Carlo Biadolle erin 4 – 9. Jani Siekkisen, Jere Virtarannan, Kai Keiholan. Riku Romppasen ja Petri Tammisen turnaus päättyi alkukierroksille.

Jani Uski, 9-pallon hallitseva Suomen mestari ja EM-pronssimitalisti on edennyt vakuuttavasti 16 joukkoon. Kotkalainen voitti kaksi ensimmäistä ottelua ja pääsi pelaamaan suoraan paikasta 64 pelaajan cupiin. Tästä ottelusta tuli kuitenkin tappio Euroopan ranking ykköstä vastaan. Uski pääsi yrittämään cupiin pääsyä toiseen kertaan ja murskaava 9 – 0 voitto USA:n Billy Thorpesta. Cupin ensimmäisellä kierroksella Uski oli jälleen ylivoimainen ja 9 – 0 voitto Albanian Besar Spahiusta.

Torstai-iltana pelatussa 32 cupissa Jani Uski kohtasi Kuwaitin Abdullah Alyousefin. Alyousef on ollut tänä vuonna hyvässä iskussa sijoittuen mm. kolmanneksi 9-pallon MM-kilpailuissa. Uski ottikin ottelussa 3 – 0 kaulan, mutta sitten vastustaja pääsi peliin mukaan. Trillerin päätteeksi Uski vei ottelun upeasti nimiinsä erin 9 – 8 ja eteni 16 joukkoon.

Perjantaina klo 17:00 Suomen aikaa Uski kohtaa Taiwanin Ko Ping Chungin. Chung on voittanut urallaan mm. 10-pallon maailmanmestaruuden vuonna 2019. Ottelun voi katsoa suorana Matchroomin Facebook-sivuilta: https://www.facebook.com/matchroompool/

Tulosseuranta: https://cuescore.com/tournament/US+Open+Pool+Championship+2022/18888121

Turnauksen kotisivut: https://matchroompool.com/usopenpool/2022-us-open-pool-championship/

Kuvassa Jani Uski keväällä 2022 World Cup of Pool Turnauksessa (kuva: Matchroom Pool)