Jere Virtaranta 8-pallon Suomen mestariksi Tampereella

8-pallon SM-kilpailut. Tampere, 8.-9.6.2024.
Finaali: Virtaranta Jere – Sevastyanov Arseni 8 – 7
Tulosluettelo: https://www.biljardi.org/pool/1417/tulosluettelo.php

Kotimaan kilpailukauden päätöskilpailussa oli mukana 92 pelaajaa tavoittelemassa 8-pallon kirkkainta kruunua. Loppuottelussa kohtasivat Jere Virtaranta (Järvenpää) ja Arseni Sevastyanov (Kotka), jotka ovat myös mukana edustamassa Suomea heinäkuussa pelattavissa EM-kilpailuissa. Finaali oli siinä mielessä erityinen, että kummallakaan pelaajalla ei ollut vielä palkintokaapissa henkilökohtaista yleisen sarjan SM-kultaa poolissa.

Oplus_131072

Finaalista muodostuikin tiukka ja tasainen, reilun parin tunnin mittainen taistelu. Tilanteessa 7-7 Sevastyanov pääsi aloittamaan viimeisen ja ratkaisevan erän. Aloituksesta meni kuitenkin lyöntipallo pussiin, joten Virtaranta sai mahdollisuuden ja pöydän tyhjennyksen turvin pelasi itsensä 8-7 voittoon ja Suomen mestariksi. Voiton myötä Jere Virtaranta sinetöi myös Suomen ykköspelaajan tittelin Finnish Pool Tourin rankinglistalla.

Pronssia Casper Matikaiselle (Espoo) ja Miro Mårdille (Jyväskylä).

Suomen mestarin tuntoja ottelun jälkeen.
-Tottakai hyvältä tuntuu. Kolmekohan finaalia olen aikaisemmin hävinnyt. Tottakai halu oli kova voittaa.
-Jos ihan rehellisiä ollaan, niin varsinkin nyt sunnuntaina en ole saanut peliä kovin hyvin uomiin. Tämä on ollut vähän tälläinen grindaus päivä ja on joutunut kaivamaan aika syvältä. Jokainen paitsi yksi matsi on ollut tiukka tänään.

Virtarannan ajatuksia tulevasta EM-kilpailusta.
-Tottakai EM-kisoihin on aina kiva mennä. Pitkä rupeama, kaksi ja puoli viikkoa yhdessä EuroTourin kanssa, saa ainakin kisakestävyyttä harjoitella. Hyviä pelejä, hyvää treeniä ja saa kansainvälisiä pelejä.
-Pyrin olemaan laittamatta tulostavoitteita, lähinnä pelillisiä tavoitteita. Oman itseni kanssa on isoimmat tavoitteet. Pystyisi kontrolloimaan itseään hyvin ja pitämään tunteet kurissa. Keskittyy henkiseen peliin enemmän.

 

Marko Muukka
pool lajipäällikkö
www.sbil.fi
050 343 3309
marko.muukka@gmail.com

Artikkelikuva: Jere Virtaranta
Finalistien kuva: Virtaranta (vas.) ja Sevastyanov
Pronssimitalistien kuva: Mård (vas.) ja Matikainen