Jouni Tähti nappasi EM-hopeaa 10-pallosta

Maanantai-iltana tuli päätökseen Poolin EM-kilpailujen 10-palloilut ja suomalaisittain mitalisaldo kasvoi yhdellä hopeamitalilla, kun pyörätuolisarjassa Jouni Tähti pelasi itsensä mukavasti finaaliin asti. Loppuottelussa Slovenian Matej Brajkovic oli kuitenkin hieman etevämpi lukemin 5-3 ja vei Euroopanmestaruuden.

Tähti näytti taitonsa ja hermonsa upeasti erityisesti semifinaalissa, jossa hän nousi Ruotsin Henrik Larssonia vastaan oltuaan jo peräti 1-4 tappiolla vielä 5-4 voittoon.

Kilpailukaavio:
https://www.epbf.com/tournaments/european-championships/live/1226/draw-results/


Miesten sarjassa Jere Virtaranta pelasi mukavasti 9. sijalle 10-pallossa, mutta muuten hyvillä odotuksilla kisaan lähteneet suomalaiset jäivät liiaksi kilpakumppaneiden jalkoihin.

Suomalaisten sijoitukset 10-pallossa (miesten sarja):
9. Jere Virtaranta
17. Mika Immonen
17. Casper Matikainen
17. Aatu Suoraniemi
33. Jani Siekkinen
33. Aki Heiskanen
65. Kim Laaksonen

Kilpailukaavio:
https://www.epbf.com/tournaments/european-championships/live/1218/draw-results/


Naisten sarjassa Miia Virtanen selvitti ainoana tiensä loppupeleihin Suomen osalta. Virtanen kukisti vielä 16-cupin ensimmäisellä kierroksella Hollannin Jum Zwijnenburgin 6-3 ja pääsi pelaamaan upeasti päätöspäivänä EM-mitalista. Espanjan Silvia Lopez Fibla oli kuitenkin tylynä ja pudotti Virtasen puhtaasti 6-0.

Suomalaisten sijoitukset 10-pallossa (naisten sarja):
5. Miia Virtanen
17. Riikka Väyrynen
17. Tuija Soininen
33. Laura Saarinen
33. Johanna Vartiainen

Kilpailukaavio:
https://www.epbf.com/tournaments/european-championships/live/1222/draw-results/


Alkuviikon EM-taistot käydään läpi 8-pallossa, missä mukaan astuu myös alle 23-vuotiaiden sarja. Aatu Suoraniemi pelaa 8-pallon ja 9-pallon U23 sarjassa ja saa seuraansa myös maajoukkuekaverit Micke Strömin, Karo Långströmin ja Arseni Sevastyanovin

Seuraa kilpailua:
https://www.sbil.fi/pool/em-2023/