Juha Mällinen voitti 9-pallon divarimestaruuden Hyvinkäällä

Pool Divarimestaruuskilpailut / 1. divisioonan RG3 (9-pallo), Hyvinkää/Riihimäki 18.-19.11.2023

Helsingin Juha Mällinen oli 9-pallon divarimestaruuskilpailun ykkönen, kun reilut 100 pelaajaa kokoontui tänä viikonloppuna Hyvinkäällä (la-su) ja Riihimäellä (la) kauden kolmannen RG-viikonlopun parissa. Mällinen oli kieltämättä yksi turnauksen suosikeista eikä hänen finaalivoittonsa 7-4 tullut kovinkaan monelle yllätyksenä. Tyylikäs ja upea turnausvoitto CFC seuraa edustavalle Mälliselle!

Juha Mällinen (CFC) ei ole pelannut pitkään aikaan SBIL:n kilpailuja (pl. 9-pallo Pari SM tänä syksynä jolloin hän voitti kultaa yhdessä Casper Matikaisen kanssa), mutta kuuluu osallistuessaan aina suosikkipelaajien joukkoon. Näistäkin kilpailuista Mällinen nappasi puhtaan voittosarakkeen eli kahdeksan voittoa joista melko selkein numeroin meni seitsemän. Vain semifinaali Miikka Hirvosta vastaan meni tiukaksi sillä helsinkiläinen selvitti tuon ottelun vasta ratkaisuerän jälkeen 7-6.


Mällisen finaalivastustaja Akseli Hannukkala järjesti sen sijaan melkoisen yllätyksen pelaamalla upeasti läpi turnauksen ja tosiaan aina finaaliin asti. Vasta 16-vuotias hyvinkääläinen hävisi avauskierroksen ottelunsa, mutta selvitti tämän jälkeen peräti kahdeksan ottelua perätysten voitokkaasti aina finaaliin asti. Matkalle mahtui upeita taisteluvoittoja ja peräti neljä kontravoittoa.

Akseli Hannukkala (HyvBK) pelasi tähän mennessä uransa parhaimman biljarditurnauksen


Semifinaaleihin asti pelasivat Hyvinkään Miikka Hirvonen ja Turun Sami Jokinen.

Pussikoneet Hirvonen ja Jokinen ovat usein päässeet maistamaan turnauksen kärkisijoja ja niin myös tälläkin kertaa. Nopeat ruiskut nappasivat semifinaalipaikat mieheen ja kummallakin finaalipaikka jäi vain yhden erän päähän.


1. Mällinen Juha CFC Helsinki
2. Hannukkala Akseli HyvBK Hyvinkää
3. Hirvonen Miikka HyvBK Hyvinkää
3. Jokinen Sami TBK Pöytyä
5. Ahonen Tomi MPT Vantaa
5. Kangas Ilkka CFC Vantaa
5. Vartia Joonas HyvBK Hyvinkää
5. Vuorinen Joni GU Akaa