Juho Teittinen voitti junioreiden SM-kultaa 10-pallossa

Pool  Juniorien 10-pallon SM-kilpailut, Lappeenranta 06.06.2021

teksti ja kuva: Saija Hietamies FBT

Junioreiden (MN18) 10-pallon SM-kilpailut pelattiin biljardisali Foulissa, kesäisessä Lappeenrannassa. Osallistujia oli vain kymmenen joten kilpailut etenivät kahdessa lohkossa. Edellisistä kilpailuista oli sen verran aikaa, että pojat jaksoivat innokkaasti vääntää seitsemään voittoon – kuumuudesta huolimatta.

Molemmissa lohkoissa nähtiin hermoja hiveleviä taistoja. Oli ilahduttavaa huomata, että pojat olivat oivaltaneet hyödyntää koronan määräämää kisataukoa treenaamiseen ja selvää taitojen karttumista oli tapahtunut.

A-lohkosta semifinaaliin puhtaalla pelillä lohkon ykkösenä ja neljällä voitollaan (7-5, 7-6, 7-4, 7-3) eteni MPT:n Riku Romppanen ja kakkosena Arseni Sevastyanov (Iso8) hävittyään lohkossaan ainoastaan Rikulle 3-7.

B-lohkon ykkönen, Sasu Hietamies (FBT) eteni semifinaaliin voittamalla niin ikään kaikki neljä peliään (7-5, 7-4, 7-3, 7-1). Lohkon kakkonen oli seurakaveri Juho Teittinen joka hävisi näissä kisoissa vain Sasulle lohkopeleissä 5-7.

Semifinaalit kääntyivät nimittäin niin, että ykkösistä tulikin kakkosia. Sasun ja Rikun oli tänään tyytyminen pronssisiin lätkiin.
Sasu Hietamies – Arseni Sevastyanov 4 – 7
Riku Romppanen – Juho Teittinen 4 – 7

Finaaliin jatkoivat Arseni ja Juho ja näistä voiton vei Juho joka ottikin kotisalillaan toisen SM-mitalinsa ja ensimmäisen kultaisen. Arsenille tämä oli jo kuulemma 24. SM-mitali.
Arseni Sevastyanov – Juho Teittinen 3 – 7

Onnittelut vielä mitalisteille!

Lopputulokset:
1. Juho Teittinen, FBT
2. Arseni Sevastyanov, Iso8
3. Sasu Hietamies, FBT
3. Riku Romppanen, MPT
5. Leevi Auresto, HyvBK
5. Jori Narvola, SaiBi
7. Lenni Mikkonen, HyvBK
7. Lenni Auresto, HyvBK
9. Eetu Hirvenheimo, MPT
9. Akseli Hannukkala, HyvBK

Tulosluettelo ja RG-pisteet
Pelitulokset