Kaisan Kultakellokilpailun voittajaksi Helsingin Ville Pasanen

Yli 140 pelaajaa ilmoittautui taas vuoden suurimpaan kaisakilpailuun, kun perinteisesti pyhäinpäivän viikonloppuna pelattiin Kouvolassa Kultakellokilpailu jo 65. kerran.  Pelipaikkoja oli peräti neljä; Kouvolan Biljardiklubi, Ranela (Red Ball), Kymin Kerho Kuusaalla ja Inkeroisten Biljardikerho.

Turnauksen mestariksi pelasi uransa ensimmäisen kerran HBK:n Ville Pasanen. 2000-luvun menestynein kaisapelaaja on metsästänyt SM-kullan lisäksi sitä kaikista himoituinta kaisavoittoa jo vuosikaudet ja nyt se vihdoin napsahti ”kaiken voittaneelle” Pasasellekin.

Finaalissa Pasanen kohtasi kaksi edellistä Kultakellokilpailua voittaneen Kotkan Arseni Sevastyanovin. Finaalista tuli kaksiosainen, kun Pasanen oli kahden pelaajan ollessa jäljellä puhtaalla pelillä. Sevastyanov voitti ensimmäisen finaalin pitkän kamppailun päätteeksi 60-28, mutta Pasanen puristi ratkaisevassa finaalissa samat voittolukemat ja Kultakellokilpailun mestariksi vuosimallia 2023.


Ville Pasasen mestaruuslyönti lähti tästä tilanteesta missä Pasanen pussittaa pitkän punaisen kulmaan.
Katso koko finaali: https://www.youtube.com/watch?v=-hV0qTCkacw


Arseni Sevastyanov pelasi Kultakellokilpailun finaalissa jo kolmannen kerran peräkkäin mitä ei ollut tapahtunut sitten legendaarisen Raimo Tairon vuosien 1963-65 finaaliputken eli 58v sitten.


Hyvin tehokkaasti pelasi myös Kotkan Kaisakarhujen Kim Auvinen napaten kolmannen podiumpaikan. Hän oli myös 10. kierroksen jälkeen puhtaalla pelillä, mutta kärsi tiukat tappiot finalisteille. Kolmas sija oli muuten kotkalaiselle jo ennätyksellisesti kolmas perättäinen Kultakellokilpailussa.


TOP3: 2. Arseni Sevastyanov, 1. Ville Pasanen, 3. Kim AuvinenSeuraavia palkintosijoja: 4. Jani Savolainen, 6. Janne Kähkönen, 7. Juuso Lakka, 5. Kimmo Saarinen8. Joonas Lounamaa EBK ja 10. Aku Nordblom TBK


Kaisa RG5 Kultakellokilpailut TOP20:
1. Pasanen Ville HBK – 12v
2. Sevastyanov Arseni Iso8 – 11v
3. Auvinen Kim KaKa – 10v
4. Savolainen Jani PVK – 8v
5. Saarinen Kimmo HBS – 7v
6. Kähkönen Janne RB – 7v
7. Lakka Juuso HSK – 7v
8. Lounamaa Joonas EBK – 6v
9. Rissanen Arttu RBK – 6v
10. Nordblom Aku TBK – 6v
11. Kallio Kari RKK – 6v
12. Heikkilä Ropi PVK – 5v
13. Rokkanen Sami SaiBi – 5v
14. Laatunen Pekka MLS – 5v
15. Pohjanen Jukka SaBik – 5v
16. Turtiainen Jussi TAK – 5v
17. Mahlio Jari IBK – 5v
18. Koponen Markku HSK – 5v
19. Kaikkonen Kimmo HyvBK – 4v
20. Asp Niklas EBK – 4v
20. Holopainen Jussi KLK – 4v

Kaikki tulokset:
https://www.sbil.fi/kaisa/kilpailutoiminta/tulokset/