Karan pari SM-kilpailun voittoon Hannula ja Moon

Espoossa pelattiin syyskuun ensimmäisenä lauantaina karabiljardin SM-kilpailu nelinpelien merkeissä. Espoon Biljardikerholla pelattava Pari SM-kilpailu oli tarkoitus pelata jo helmikuussa, mutta koronarajoituksien vuoksi kilpailu siirrettiin syyskaudelle.

Kilpailun voittajaksi pelasi turkulainen kaksikko Toni Hannula ja Jongyun Moon. Vaikeaksi tason puolesta muodostunut finaali päättyi turkulaisten voittoon lukemin 30-21. Espoon Biljardikerhon edustajat Paul Figueroa ja Jyri Toivonen saavuttivat SM-hopeaa. Kakkosena EBK:n kaksikko oli myös alkukierroksien jälkeen nousten aivan viimeisen pelin viimeisellä lyöntivuorolla niukasti voittoon varmistaen suoran semifinaalipaikan. Semifinaalissa Figueroa ja Toivonen tehtailivat vielä kisojen pisimmän sarjan (6), mutta finaalissa eivät pystyneet enää samanlaiseen lentoon vaan turnauksen tehokkain parivaljakko Hannula ja Moon nappasivat kirkaimmat mitalit ilman tappioita.

Karan SM-pronssille pelasivat biljardin moniosaajat Espoon Tuomas Komi ja Jesse Särkisilta. Kisojen parasta peliään kaksikko osoitti playoffottelussa Kimmo Kaikkosta ja Harri Sunia vastaan varmistamalla SM-mitalin lukemin 30-13 mukavalla 0,652 keskiarvolla. Toinen SM-pronssi meni Helsingin edustajille Sauli Solhagenille ja Timo Hjortille jotka vastasivat koko kisojen parhaasta ottelusta voittamalla toisen kierroksen ottelussa Markku Pöystin ja Kaj Öhmanin 30-16 vain 42 lyöntivuoron jälkeen (0,714)

Finaalilähetyksen voi katsoa uudelleen:
https://www.youtube.com/watch?v=57BsNdvhttk


Finalistit vasemmalta: 2. Paul Figueroa EBK, 1. Jongyun Moon CST, 1. Toni Hannula CST, 2. Jyri Toivonen EBK


Kara Pari SM-pronssimitalistit vasemmalta: Tuomas Komi EBK, Jesse Särkisilta EBK, Timo Hjort PVK, Sauli Solhagen HGB

Pari SM 2021 Espoo lopputulokset:

1. Toni Hannula CST & Jongyun Moon CST
2. Paul Figueroa EBK & Jyri Toivonen EBK
3. Sauli Solhagen HGB & Timo Hjort PVK
3. Tuomas Komi EBK & Jesse Särkisilta EBK
5. Kai Grannas EBK & Jukka Harju EBK
6. Kimmo Kaikkonen HyvBK & Harri Suni EBK
7. Jukka Tarvainen CCA & Juha Hyyryläinen PVK
8. Patrick Tanttu Bari & Mauno Nuutinen PVK
9. Markus Pöysti EBK & Kaj Öhman PVK
10. Tuomo Träff EBK & Henry Grahn EBK