Leevi Auresto voitti FPT Superberries 8-pallo osakilpailun Vaasassa

Finnish Pool Tourin Superberries osakilpailu, poolbiljardi, 8-pallo.
29.-30.10.2022. Vaasa. 

FINNISH POOL TOURILLA pelaavat Suomen parhaat poolpelaajat. Vaasassa kauppakeskus Rewellissä huipentuneen Finnish Superberries Pool Tour -turnauksen lajina oli 8-pallo.  

Suomen kärkikaksikko Petri Makkonen ja Jani Uski ovat tällä hetkellä USA:ssa turneella, joten katse kohdistui Tourin muihin huippuihin. Aina vaaralliset Casper Matikainen ja Kim Laaksonen olivat suuria ennakkosuosikkeja. Nuori komeetta, vasta 14-vuotias Riku Romppanen oli myös katseiden kohteena. Romppasen taival loppui tällä kertaa alkukierroksille ja Laaksosen matka katkesi puolivälieriin.  

Vasta 17 vuotias Leevi Auresto pelaa ensimmäistä kauttaan Suomen pääsarjassa. Hän oli viime kaudella 1-divisioonan rankinglistan kakkonen ja nousi näin ollen Finnish Pool Tourille. Syyskuussa pelatussa kauden avauskisassa Auresto ei selviytynyt 16:sta parhaan joukkoon. Rankingsijoituskin oli vasta 27.  

Auresto selvitti tiensä finaliin sensaatiomaisella tavalla ja jatkoi myös finaalissa erinomaisia otteita. Semifinaalissa kaatui Arseni Sevastyanov erin 8 – 5. Finaalivastustaja Casper Matikainen on ammattipelaaja, joka on jo vuosia niittänyt menestystä niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Finaali eteni kuitenkin nuoren Riihimäkeläisen komennossa alusta loppuun asti ja ansaittu 8 – 4 voitto.  

Semifinaali 

Matikainen Casper – Suoraniemi Aatu 8 – 6
Sevastyanov Arseni – Auresto Leevi 5 – 8 

Loppuottelu 

Matikainen Casper – Auresto Leevi 4 – 8 

Tulosluettelo: https://www.biljardi.org/pool/1099/tulosluettelo.php (biljardi.org)