Mapon Finnish Pool Tour haastattelua ja lajipäällikön kommentia kauden avauksesta

Mikkelissä pelattiin 5.-6.9.2020 Suomen poolbiljardin ykkössarjan, Mapon Finnish Pool Tourin kauden ensimmäinen osakilpailu. Suomen rg-ykkönen Jani Uski (Kotka) voitti finaalissa Aki Heiskasen (Pirkkala) erin 7 – 3. Uski voitti semifinaalissa Casper Matikaisen (rg 2.) erin 7 – 5.

Kilpailut pelattiin erittäin tiukoilla kisapöydillä, mutta se tuntui mestari Uskille sopivan. ”Olen hyvä pussittaja joten minulle sopii nämä pöydät kyllä”. Uskilla oli haasteita aloituslyönnin kanssa: ”En ole aloitusta nyt juurikaan harjoitellut ja se kyllä näkyi. Ei ollut kauheasti kontrollia lyöntipalloon”.

Tour koostuu tällä kaudella viidestä osakilpailusta ja eri lajien SM-kilpailuista, joista saa myös ranking-pisteitä. Lajeina 8-pallo, 9-pallo, 10-pallo ja Straight Pool. Tourilla on mukana 32 pelaajaa.

Tourin pelaajalistalta löytyy niin 9-pallon MM vitonen, kuin 14-vuotias poolin huippulupaus Sasu Hietamies. Eli hyvin laaja skaala kokemusta ja nuoruutta.

”Tulemme tällä kaudella voimakkaasti kehittämään sarjaa mm. laadukkaan striimin myötä. Näkyvyyteen ja poolin nostamiseen tv-lajiksi halutaan nyt todella panostaa”, toteaa poolbiljardin lajipäällikkö Marko Muukka. ”Meillä on liuta maailmanluokan pelaajia. Itse laji on näyttävää ja suoraviivaista”.

Tour jatkuu lokakuussa Tampereella.

Tulosluettelo: https://www.biljardi.org/731/tulosluettelo.php
Kilpailutallenne: https://www.youtube.com/watch?v=65nnnhCj4tI&t=9992s
Edellinen uutinen: https://www.biljardisuomi.fi/mapon-finnish-pool-tourin-avauskilpailu-jani-uskin-heinia/

Lisätietoja,

Marko Muukka
Lajipäällikkö, poolbiljardi
Suomen Biljardiliitto ry
www.sbil.fi
marko.muukka@gmail.com
050 343 4333 09