Mika Immoselle täydellinen avauspäivä poolbiljardin EM-kilpailuissa

Tiedote 1.6.2023 Suomen Biljardiliitto ry 
Poolbiljardin EM-kilpailut 1.-11.6.2023 
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus 

Tampereella EM-kilpailuiden ensimmäisenä lajina pelataan naisten ja miesten sarjan Straight Pool.

Suomen kaikkien aikojen menestynein poolbiljardin pelaaja Mika Immonen aloitti EM-urakan täydellisellä suorituksella. Immonen kohtasi torstai aamupäivällä ensimmäisessä ottelussaan Italian Luca Montanarin. Vastustaja jäi ottelussa täysin vailla mahdollisuuksia, koska Immonen teki heti sadan pisteen lyöntisarjan ja poikkaisi näin pelin suoraan yhdellä lyöntivuorolla. Toisessa pelissä Immonen kohtasi Espanjan Iker Andoni Echeverrian. Immonen oli ottelua jo 10 – 73 tappiolla, kun pääsi jälleen pöydälle. Poolbiljardin ”iceman” kiitti mahdollisuudesta ja poikkaisi pelin 90 pisteen lyöntisarjalla. Immonen jatkaa perjantaina 32 pelaajan cupissa joka käynnistyy klo 11:00.

Kim Laaksonen oli myös erinomaisella pelipäällä ja voitti kaikki kolme otteluaan. Laaksonen jatkaa myös siis 32 parhaan joukkoon. Casper Matikainen, Aki Heiskanen, Jere Virtaranta ja Jani Siekkinen pääsevät vielä perjantaina aamulla yrittämään jatkoon pääsyä. Aatu Suoraniemi ei selviytynyt jatkoon.

Naisten sarjassa Miia Virtanen, Laura Saarinen ja Riikka Väyrynen pääsevät myös vielä ottelemaan cupiin pääsystä perjantaina. Suomen ykköspelaajan Tuija Soinisen ja Johanna Vartiaisen taival katkesi torstain kierroksilla.

https://www.sbil.fi/pool/em-2023/
https://www.epbf.com/tournaments/european-championships/
Kaikki ottelut suorana lähetyksenä: https://www.reelive.de/stream-preview/eurotour/events

Lisätiedot:
Tommi Lamminaho, turnauksen johtaja / pääkoordinaattori (040 829 5494), tommi.lamminaho@gmail.com

Uutinen:
Marko Muukka, lajipäällikkö (050 343 3309), marko.muukka@sbil.fi

Kuva: EPBF