Naisten 8-pallon Suomenmestaruus ratkaistiin tänä vuonna Vaasassa

Naisten 8-pallon Suomenmestari vuosimallia 2023 on Tuija Soininen joka voitti finaalissa Emmi Ahtiaisen lukemin 6-3.
SM-pronssimitalit ripustettiin Miia Virtasen ja Riikka Väyrysen kaulaan kisojen päätteeksi. 

Pool Naisten 8-pallon SM-kilpailut, Vaasa 11.-12.03.2023
1. Soininen Tuija PaKlu
2. Ahtiainen Emmi BCK
3. Virtanen Miia GU
3. Väyrynen Riikka MPT
5. Laitinen Sari MPT
5. Leppänen Emilia MPT
5. Saarinen Laura HyvBK
5. Vartiainen Johanna Iso8

SM-voiton myötä Soininen pelasi itsensä myös naisten rankinglistan kärkipaikalle: https://www.biljardi.org/rankinglistat/naiset/.
Poolbiljardin EM-kilpailut pelataan kesäkuussa Tampereella ja kaikki rankingpisteet ovat nyt todella merkittäviä pelaajavalintojen suhteen. Joukkue nimetään huhtikuussa pelattavan 9-pallon SM-kilpailun jälkeen.

Tuoreen mestarin tuntoja voitetun finaalin jälkeen.
-Eilinen päivä oli pitkä ja raskas ekasta ottelusta otettuani tappion. 8 tuntia liki putkeen pöydällä, mutta lopulta sain tarvittavat erät päästäkseni 8-cuppiin. 

-Tänään avoimin mielin 8-cuppiin. Aloitin vahvasti, sitten aloin tekemään tyhmiä virheitä ja voimakas jännitys pääsi hiipimään pikeepaitaan. Viimeisen erän safetyshakkibattlen jälkeen oli molemmilla paikat lopettaa. Lopulta kuitenkin käsipallo kasille ja kättely. 

-Finaalissa oli kivaa kohdasta Emmi ja hienoa että myös hän kirkasti aikaisemman pronssinsa hopeiseksi. Finaalissa oli hyviä erikoislyöntejä, mutta myös turhan paljon virheitä peruspalloissa. Emmin omin sanojen mukaan takki alkoi olemaan tyhjä, joten tästä syystä ottelu päättyi selkeästi 6-3 minulle.  

-Kultamitali oli taistelu itsensä kanssa, mutta vielä kesti pää ottaa kulta.