Naisten taso nousussa poolbiljardissa

Heikki Aunio on järjestänyt kaikille halukkaille naispelaajille valmennusta tämän syksyn ja kevään aikana Hyvinkään Mustassa Kasissa. Ensimmäinen valmennuspäivä oli 27.10.2019 josta kaikki sai alkunsa. Toinen sessio oli 1.12.2019, ja kolmas leiripäivä on tänään 16.2.2020. Vielä tämän jälkeen on jäljellä yksi leiripäivä, joka pidetään 15.3.2020.  Leirikokonaisuuden päätähtäimenä on ollut, että kaikki ovat parhaimmassa iskussa, kun 9-SM koittaa.

Leireille ovat olleet tervetulleita kaikki jotka haluavat nostaa taitotasoaan ja jotka ovat kiinnostuneita harjoittelusta. Tuohon yllä mainittuun 9-pallon SM-kilpailuun osallistuminen ei siis ole ollut mikään edellytys. Heikki on räätälöinyt opetukset ja harjoitukset pelaajien sen hetkisen taitotason ja tavoitteiden mukaan. Pelaajan ei ole pakko käydä kaikkia leirityksiä, vaan on voinut osallistua niihin mihin haluaa. Eli jos joku on vielä kiinnostunut tulemaan 15.3.2020 leirille, muttei ole päässyt aiempiin päiviin mukaan, se ei haittaa, rohkeasti mukaan vain!

Kaikilla leireillä on käsitelty nousujohteisesti seuraavia asioita:

  • Tekniikka ja lyöntiasento
  • Tavoitteiden asettelu
  • Harjoittelu, sen suunnittelu, eteneminen ja seuranta
  • Pelaajan psyyke ja jännityksen hallinta

Hyviä tuloksia on saatu jo ensimmäisen leiripäivän jälkeen, ja naisten poolbiljardi on saanut mukavan nousujohteisen otteen. Taitotaso on nousussa, ja innostus pelaamiseen ja kisojen kiertämiseen on hyvässä vireessä. Esimerkiksi Vaasan Tupla-SM tapahtumassa oli upeasti 40 naispelaajaa mukana. Naisten rankinglistalla on jo huimat 56 nimeä.

Seuraava naisten Suomen Biljardiliiton alainen kilpailu on 22.2.2020, joka on naisten pari-SM kilpailu. Se pelataan Hyvinkään Mustassa Kasissa.  Seuraava rg-kisa on puolestaan on 7.3.2020 Baribalissa Helsingissä, ja heti perään seuraavana päivänä 8.3.2020 pelataan samaisessa paikassa jo 15. Naistenpäivän 9-pallo turnaus.