Nuorisotalojen SM-kilpailut pelattiin Tampereella

Nuorisotalojen joukkue SM-kilpailu pelattiin Tampereen Galaxie Centerissä sunnuntaina 22.10.2023. Kilpailussa pelattiin kaksi eri sarjaa; vuonna 2005 ja myöhemmin syntyneet sekä vuonna 2008 ja myöhemmin syntyneet ja pelimuotona oli 8-pallo. Molemmissa sarjoissa oli 8 joukkuetta mukana. Yhdessä joukkueessa oli 3 pelaajaa, jotka pelasivat samaan aikaan toisen nuorisotalon pelaajia vastaan kukin omalla pelipöydällään.

Turnauksessa pelattiin kummassakin sarjassa alkulohko-ottelut, joista kaksi parasta joukkuetta jatkoivat mitalipeleihin.

2005 sarjassa ensimmäiseen semifinaaliotteluun ylsivät Oriveden ja Helsingin Tapulin 1 joukkueet. Tässä jälkimmäinen joukkue otti 2-1 voiton selviytyen finaaliin. Toisessa semifinaalissa kohtasivat Vantaan Martinlaakso ja Espoon Leppävaara ja tässäkin ottelussa samalla tuloksella 2-1, voiton vei Leppävaaran joukkue. Finaali olikin sitten Leppävaaran näytöstä puhtaalla 3-0 voitolla Tapulin 1 joukkueesta.

Tulokset 2005 sarja:

1. Leppävaara, Espoo


2. Tapuli 1, Helsinki


3. Martinlaakso, Vantaa


3. Nuorten kampus, Orivesi


5. Tattis, Helsinki
5. Hyvinkää
5. Suutarila, Helsinki
5. Tapuli 2, Helsinki

2008 sarjassa semifinaalit aloittivat Tampereen Pool Room ja Espoon Leppävaaran joukkueet. Tasaisen ottelun voitti Leppävaara 2-1 edeten finaaliin. Pool Roomin pelaajille SM pronssimitalit. Myös toinen semifinaali oli tasainen, jossa Nokian 8-Team voitti Espoon Järvenperän joukkueen 2-1. Finaalissa nokialaiset olivat etevämpiä voittaen Suomen mestaruuden 2-1 tuloksella.

Tulokset 2008 sarja:

1. 8-Team, Nokia


2. Leppävaara, Espoo


3. Järvenperä, Espoo


3. Pool Room, Tampere


5. Pähkinärinne, Vantaa
5. Soukka 2, Espoo
5. Soukka 1, Espoo
5. Hyvinkää

Kiitos Galaxielle peliolosuhteista sekä Olli Ylimäelle kilpailun johtamisesta. Mitalistien kuvat ovat myös Ollin ottamia.

Ensi keväänä 7.4.2024 pelataan taas Tampereen Galaxiessa nuorisotalojen SM mitaleista, silloin vuorossa on 9-pallo.