Poolin kevätkausi käynnistyi kolmella paikkakunnalla

8-palloa tahkottiin sekä Vantaalla että Hyvinkäällä, kun poolin kevätkausi alkoi kauden neljänsillä RG-kilpailuilla. Näiden lisäksi myös haastajasarja jatkui 9-pallon merkeissä Tuusulassa. Yhteensä näihin osallistui hieman yli 140 pelaajaa.

Pool 1. divisioonan osakilpailu RG4 (8-pallo), Vantaa 06.-07.01.2024

Toisen pelipäivän siirtyessä jo iltahämärän puolelle, kello 16 aikoihin vuoden ensimmäisen 1-divisioonan osakilpailun semifinalistit oli selvillä ja täysi tohina päällä.

Lahden Ville Borgström (LP-90) otti mittaa Akaan Joni Vuorisesta (GU) ja vastaavasti Tampereen Eevertti Övermark (GU) sai vastaansa Espoon Petri Ahvosen (EBK) joka oli puolestaan pudottanut hetkeä aiemmin kisojen suursuosikin Lappeenrannan Ville Hämäläisen ulos puolivälieräottelussa.

Tyytyväiset semifinalistit Petri Ahvonen (vas.) ja Joni Vuorinen (kuva: MPT)

Borgström selvitti tiensä finaaliin lukemin 6-2 ja sai vastaansa Övermarkin joka voitti oman välieräottelunsa 6-3.

Semifinaalit
Borgström Ville – Vuorinen Joni 6-2

Ahvonen Petri – Övermark Eevertti 3-6


Finaalissa tamperelainen olikin sitten omaa luokkaansa. Övermark iski voiton Borgströmistä selkein numerin 6-1 ja vuoden ensimmäisen 1-divarikilpailun voittajaksi.

Finaali
Borgström Ville – Övermark Eevertti 1-6

Finalistit Ville Borgström (vas.) ja Eevertti Övermark (kuva: MPT)

Pool 2. divisioonan osakilpailu RG4-1 (8-pallo), Hyvinkää 06.01.2024

Kotiseura HyvBK:n nuori Lenni Auresto oli 2-divisioonan osakilpailun selkeä ykkönen. Auresto marssi voitosta voittoon kaikissa seitsemässä pelaamassaan pelissä. Varsinkin cup-kierros oli Aureston murskaavaa ylivoimaan sillä hän hävisi neljässä pudotuspelissä yhteensä vain kaksi erää. Finaalissa Auresto päihitti Turun Jari Tammisen lukemin 4-1.

Lenni Auresto (kuva: Tatu Tainio, myös artikkelikuva)

Jari Tamminen (kuva: Tatu Tainio)


Pool Haastajasarjan osakilpailu RG5-1 (9-pallo), Tuusula 06.01.2024

Tuusulan haastajasarjan osakilpailu tarjosi jännittävän cup vaiheen, kun yli puolet 15:stä ottelusta päättyi vasta kontrassa eli ratkaisuerässä 5-4 ja yhtä ottelua lukuunottamatta kaikissa muissakin otteluissa pelattiin vähintään kahdeksan erää.

Turnauksen voittajaksi pelasi Riihimäen Marko Myllymäki joka kukisti finaalissa Tampereen Mika Aaltosen 5-3.

Marko Myllymäki (vasemmalla) ja Mika Aaltonen (kuva: Matti Jokela)

Semifinaaleihin asti pelasivat kotiseura CCA:n Toni Nampajärvi ja Nurmijärven Miska Kujansuu. Kumpikin semifinaali päättyi täpärästi 5-4. Myös 8-cupin otteluista 3/4 ratkesi vasta kontraerän jälkeen 5-4. Vain mestariksi pelannut Myllymäki selvitti oman puolivälieräkamppailunsa puhtaalla pelillä 5-0.

Toni Nampajärvi (kuva: Matti Jokela)

Miska Kujansuu (kuva: Matti Jokela)