Pyramidin SM-alkukilpailu pelattu Helsingissä – TOP4 SM-finalistit selvillä

Pyramidin SM-alkukilpailut (Nevskaja), Helsinki 12.-14.11.2021

”Tiullisen” verran pelaajia osallistui Pyramidin SM-alkukilpailuun joka järjestettiin Helsingin Puhveliklubilla isänpäivän viikonloppuna. Nevskajaa pelatun SM-alkukilpailun kaksi vakuuttavinta pelaajaa olivat TBO:n Henri Mäki ja Iso8:n Jalo Kotinurmi. Kumpikin voitti kaikki pelaamansa ottelut lähes murskaluvuin. Mäki voitti kaksi ensimmäistä kierrosta puhtaasti 4-0 ja ratkaisevassa ottelussa pääsystä semifinaaleihin oululainen päihitti ennakkosuosikin ja rankingkärki Arseni Sevastyanovin peräti 4-1.

Hallitseva pyramidin Suomenmestari Jalo Kotinurmi pelasi myös vakuuttavasti ja vain kaksi erätappiota alkukierroksilla tiesi puhdasta sarjaa ja toisena pelaajana pääsyn SM-finaaleihin. Toisena pelipäivänä ratkesi vielä hävinneiden puolelta kaksi jälkimmäistä SM-finaalipaikkaa ja niistä taistelut tarjosivatkin paljon draamaa. Arseni Sevastyanov joutui luovuttamaan toisen päivän pyramidiottelunsa, koska hänellä oli päällekkäisenä kilpailuna junioreiden 9-pallon SM-alkukilpailu Lappeenrannassa. Tämä tiesi sen osalta draamaa heti isänpäivän aamun ensimmäiseen koitokseen, jossa EBK:n Juuso Lukkari ja TBO:n Tero Räisänen kohtasivat toisensa. Oululainen johti ottelua jos 1-3, mutta lajipäällikkö Lukkari nousi kuin nousikin vielä takaa tasoihin ja ratkaisuerässä ohi 4-3 voittoon. (5-8, 1-8, 8-1, 2-8, 8-4, 8-4, 8-5)

Samanlaisen tempun teki myös isäntäseura PVK:n Oleksiy Zhukov joka oli 1-3 tappiolla OSK:n Juha Aunoa vastaan. Zhukov sai aamukankeuden karistettua pois käsistään ja voitto kolme viimeistä erää napaten 4-3 voiton Aunosta (8-4, 0-8, 4-8, 3-8, 8-5, 8-2, 8-2). Zhukovin peli alkoi tästä kulkemaan vakuuttavammin ja ratkaiseva viimeinen paikka SM-finaaleista käytiin hänen ja PVK:n Jesse Hämäläisen välillä. Zhukov aloitti vahvasti voittamalla ensimmäisen erä selkeästi ja kaksi seuraavaakin tiukasti vain 1-2 pallon eroilla. Vaikka neljännen erän lukuisat paikat antoivat Hämäläiselle vielä toivoa niin Zhukov sai vielä lisättyä yhden vaihteen päälle ja voitti ottelun 4-1 (8-0, 8-7, 8-6, 7-8, 8-2).

Tulosluettelo ja RG-pisteet
Kilpailukaavio
Cup-kaavio
Kaikki ottelut allekkain

http://sm.sbil.fi/

Lopputulokset tähän mennessä:

Kotinurmi Jalo Iso8 Helsinki
Lukkari Juuso EBK Lohja
Mäki Henri TBO Oulu
Zhukov Oleksiy PVK Vantaa
5. Hämäläinen Jesse PVK Helsinki
DQ. Sevastyanov Arseni Iso8 Kotka
7. Auno Juha OSK Oulu
7. Räisänen Tero TBO Oulu
9. Järvinen Otto HBS Helsinki
9. Komi Tuomas EBK Espoo
9. Koponen Markku HSK Helsinki
9. Laine Kim PVK Helsinki
13. Frolov Vitali PVK Vantaa
13. Golubin Yuri P-HBK Lahti
13. Mattila Nesto HBK Helsinki
13. Uitti Terho PVK Helsinki
17. Lomakin Nikolai PVK Helsinki
17. Parikka Tero P-HBK Lahti
17. Romppanen Eero MPT Vantaa
17. Tainio Jarmo PVK Helsinki

Pyramidin semifinaalissa Tapulin liikuntakeskuksessa lauantaina 4.12. pelataan siis seuraavasti:
klo 9:30 Henri Mäki TBO vs. Juuso Lukkari EBK
klo 13:00 Jalo Kotinurmi Iso8 vs. Oleksiy Zhukov PVK