Riikka Saaranen voitti 9-pallon Suomenmestaruuden Riihimäellä

Naisten 9-pallon SM-kilpailu, Riihimäki 04.-05.05.2024

Riihimäellä pelattiin toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna naisten 9-pallon Suomenmestaruuskilpailu johon lähti 32 naispelaajaa tavoittelemaan kauden päätöskilpailun kärkisijoja. Kauden ykköstykkinä kisaan osallistunut Johanna Vartiainen horjutettiin kisojen alkupuolella tappiopuolelle kilpailukaaviossa, mutta niin vain lappeenrantalainen taivutti pidemmän kaavan kautta itsensä aina finaaliin asti – jo neljänteen SM-finaaliin tämän kauden aikana. Kotiseura RBS:n iloksi Riikka Saaranen pystyi kuitenkin tarjoamaan kapuloita rattaisiin eikä Vartiainen saanut täydellistä päätöstä täydellisesti menneelle kaudelleen. Saaranen voitti SM-finaalin 6-3 ja näin nykyisin riihimäkeläinen kruunattiin tämän vuoden 9-pallon Suomenmestariksi.

Riikka Saaranen hävisi myös kisojen toisen ottelunsa, mutta pelasi kaavion vasemmasta laidasta läpi 8-cupiin varmoin ottein. Puolivälierissä tuli makea revanssi nimikaima Riikka Väyrysestä, jolle Saaranen hävisi turnauksen toisen kierroksen ottelunsa. Voitot todella kovista Väyrysestä, semeissä Laura Saarisesta ja finaalissa kauden RG-ykkösestä Johanna Vartiaisesta osoitti, että Saarasen taidot on edelleen hyvinkin kohdallaan, vaikka hän on tämän kauden 2023-24 aikana pitänyt paljonkin taukoa naisten RG- ja SM-kilpailuista. Upeasta voitosta huolimatta Saaranen on tällä hetkellä vasta RG-listan sijalla 16. (vain kolme kilpailua), mutta on odotettavissa roimaa nousua ensi kaudella.

Voittajan tuntoja kilpailun jälkeen:
-Tosi hienolta tuntuu. Lähdin kisoihin ilman mitään paineita tai ennakko-odotuksia. Ajattelin katsoa mihin rahkeet tällä kertaa riittää. Otin käytännössä erän ja pelin kerrallaan.
-Kohtalaisen ok peli kulki molempina päivinä. Aika tasaisesti ja toki parannettavaa jäi. Tosi tiukkoja pelejä kaikki.

Uskomaton kausi GU:n Johanna Vartiaiselta, vaikka hän ei ollutkaan tyytyväinen viikonlopun otteisiinsa. Lappeenrantalainen päättää kauden 2023-24 ylivoimaisena RG-ykkösenä, vaikka hän jätti kaksi kilpailua väliinkin. Kuudesta pelatusta kilpailusta Vartiainen voitti kolme SM-kultaa ja yhden RG-kilpailun. Näiden seuraksi tuli nyt vielä hienosti SM-hopeaa.

SM-pronssimitalit matkustivat Tiina Nakarin matkassa Kokkolaan ja Laura Saarisen mukana hieman lähemmäksi Hyvinkäälle joka piti paikkansa rankinglistan kakkossijalla. Viime vuoden osalta Saarinen palkittiinkin turnauksen alussa vuoden naispelaajana.