Sauli Solhagen jatkaa karan rankingkisojen voittoputkeaan

HGB:n Sauli Solhagen jatkaa edelleen vakuuttavasti karan rankinglistan piikkipaikalla. Vaikka SM-finaalit ovat kiertäneet Solhagenia viime vuodet, on kokenut karataituri varsin vakuuttavat RG-kisoissa. Solhagen nappasikin jo viidennen peräkkäisen rankingvoiton Karan mestaruussarjassa. Edellisen kerran on rankingvoitto mennyt jollekin toiselle tammikuussa 2020.

Tämänkertainen voitto oli kuitenkin hieno taisteluvoitto Solhagenilta sillä mitään ei tullut helpolla. Alkukierrosten jälkeen Solhagen pääsi jatkoon vasta kuudentena paremman keskiarvon perusteella. Turnauksen parhaan ottelunsa Solhagen iski kuitenkin heti 8-cupissa kovaa Toni Hannulaa vastaan. Laadukas ottelu päättyi 30-24 vain 36 lv jälkeen. Samalla kierroksella puolestaan hallitseva Suomenmestari Timo Hjort alkoi lämpeämään ja nakutti kovan 1.071 keskiarvon omassa 8-cupin ottelussaan Samuli Hynnistä vastaan päihittämällä tämän 30-12.

Semifinaalissa Hjort ja Solhagen pelasivatkin sitten vastakkain ja ottelu meni niukasti 30-26 Solhagenille. Vastaavasti toisessa semifinaalissa Jongyun Moon jatkoi tehokkaasti yli 0.7 keskiarvolla ja voitti Jukka Tarvaisen selkein numeroin 30-14. Finaalissa Moon oli ehkä aavistuksen ennakkosuosikki paremmalla kokonaiskeskiarvolla ja avauskierroksen perusteella, sillä Moon oli voittanut Solhagenin 17-15. Finaalista tuli odotetun jännä, ja kokeneempi Solhagen otti kuitenkin juuri ratkaisevalla hetkellä sen pidemmän korren ja voitti finaalin 30-27 saaden maukkaan revanssin.

Niittylä nappasi rankkareilla täpärästi 8-cupin viimeisen paikan ennen Markku Pöystiä. Kummallakin oli kahden pelikierroksen jälkeen täsmälleen samat pisteet ja sama keskiarvo. Rankinglistalla Sauli Solhagen jatkaa kärjessä ylhäisessä yksinäisyydessään, mutta podiumin muista sijoista käydään kovaa kamppailua.