Seniorit pelasivat 9-pallon SM-mitaleista. Mestareita Mikkola, Johansson ja Hyyryläinen

Pool  Seniorien 9-pallon SM-kilpailut, MN44-sarja, Riihimäki 07.-08.05.2022

9-pallon SM-kisoihin osallistui 36 pelaajaa MN44 sarjan senioreita, kun äitienpäiväviikonloppuna kamppailtiin mitaleista Riihimäellä. Järvenpään Tony Mikkola nousi korkeimmalle korokkeelle voittamalla Espoon Juha Pekkarisen finaalissa selvin numeroin 8-2. Finaali oli alusta asti Mikkolan hallinnassa joka oli muutenkin koko päivän ylivoimaisessa kunnossa upein yhteiserälukemin 32-8. Finalisti Pekkarinen nousi semifinaalissa upeasti 0-3 tappioasemasta voittoon päihittämällä Hyvinkään Miikka Hirvosen lukemin 8-6. Hirvosen lisäksi myös toinen pronssimitali matkasi Hyvinkäälle, kun Ari Ratinen nappasi palkintopallipaikan.

MN44 finalistit. Vasemmalla kultamitalisti Tony Mikkola, vierellä hopeaa saavuttanut Juha Pekkarinen. Kuva: Julia Kuutti.

MN44 9-pallo SM pronssia sai Miikka Hirvonen. Kuva: Julia Kuutti

MN44 9-pallo SM pronssia sai Ari Ratinen. Kuva: Julia Kuutti.


Pool  Seniorien 9-pallon SM-kilpailut, MN54-sarja, Turku 07.05.2022

Kari Johansson (kuvassa) on jälleen voittanut MN54 seniorisarjan SM-kultaa. Turussa pelatun kilpailun finaalissa Johansson oli todella tehokas voittamalla hopealle jääneen Janne Sallisen numeroin 7-2. Johanssonin semifinaaliottelu oli sen sijaan erittäin tiukka trilleri joka päättyi vasta ratkaisuerässä 7-6 Johanssonin hyväksi. Vastustajalla Tommi Laineella oli myös omat hyvät paikkansa finaalipaikkaan, mutta nyt hän jäi niukasti pronssille. Antti Välimäki oli kisojen toinen pronssimitalisti.

MN54 9-pallo parhaat; Laine, Välimäki, Johansson ja Sallinen. Kuva: Merike Sorsa.

MN54 finalistit: hopeaa Janne Sallinen (vas) ja kultaa Kari Johansson. Kuva: Merike Sorsa

Kisaraportti:

MN54 sarjassa kilpailukaavio pelattiin 6 voittoon. Pelit sujuivat jouhevasti. Cup peleihin nostettiin voittomäärää 7 voittoon. Semifinaaleihin pelasivat itsensä 4. sijoitettu Janne Sallinen (TyBi) ja vastaan asettautui 8. sijoitettu Antti Välimäki (Siima). Kannustusjoukot elivät intensiivisesti mukana, mutta kotipuolesta mukaan saadut eväät siivittivät Sallisen 7-2 voittoon. Toinen semifinaalipari oli toisilleen erittäin tuttu, kotisalillaan pelaavat joukkuekaverit eli 3. sijoitettu Kari Johansson (GU) sekä 6. sijoitettu Tommi Laine (GU). Taistelu oli tiukkaa, mutta lopulta voiton vei Johansson luvuin 7-6. Finaaliin pelasivat Sallinen ja Johansson ja ottelu oli ohi tunnissa. Lopputuloksena 2-7, voittajaksi kotisallillaan selvisi Johansson pienten tuuletusten siivittämänä klo 23:00.

Lopputulokset

  1. Johansson Kari
  2. Sallinen Janne
  3. Laine Tommi & Välimäki Antti

Merike Sorsa, kilpailunjohtaja


 Pool  Seniorien 9-pallon SM-kilpailut, MN64-sarja, Turku 07.05.2022

Kokeneimpien senioreiden parhaaksi pelaajaksi nousi Helsingin Juha Hyyryläinen joka kukisti Pentti Nikulan finaalissa 6-2. Hyyryläinen hävisi yllättäen jo kisojen ensimmäisen ottelun 4-5, mutta nousi tämän jälkeen voitosta voittoon hyvinkin selkein numeroin sillä loput kuusi ottelua Hyyryläinen voitti häviten ainoastaan kuusi erää yhteensä. Nikulan lisäksi hieman himmeämmät mitalit nappasivat kestomenestyjä Aarno Kiveliö ja Mikko Rantanen

MN64 9-pallo parhaat: vasemmalla Aarno Kiveliö pronssia, keskellä kultaa voittanut Juha Hyyryläinen ja hopealle sijoittunut Pentti Nikula oikealla. Kuva: Merike Sorsa.

Semifinalistit vasemmalta lukien; Mikko Rantanen, Aarno Kiveliö, Pentti Nikula ja Juha Hyyryläinen. Kuva: Merike Sorsa.

Kisaraportti:

Turun Galaxie Center palasi pitkän ajan jälkeen kilpa-areenaksi SBiL kilpailuihin. Lauantaina 7.5.2022 9-pallon SM kisoissa oli paikalla heti aamusta lähtien hyväntuulisia pelaajia. Sarjat MN 54 & 64 pelasivat sulassa sovussa samana päivänä, vaikka osa MN 64 pelaajista olisikin halunnut osallistua molempiin sarjoihin. MN 54 pelaajia oli 23 ja MN 64 pelaajia oli 20.

Kilpailut sujuivat hyvin jouhevasti eikä juryä tarvittu päivän aikana. Herrasmiehiä ja -naisia sali oli täynnä. Striimiä saatiin lähtemään kummastakin sarjasta kahdelta pöydältä, yhteensä lähetyksiä oli siis neljä. Kuvaa lähtikin koko päivän alusta lähtien aina semifinaaleihin ja finaaleihin asti. Reaaliaikainen tulospalvelukin oli käytössä jokaisella pelipöydällä, joten kisoja oli helppo seurata mistä tahansa.

MN 64 sarjassa kilpailukaavio pelattiin 5 voittoon. Pelit sujuivat todella nopeasti eikä pelaajille syntynyt pitkääkään odottelua ja cup pelit alkoivat jo klo 15:00. Voittomäärää saatiin nostettua 6 voittoon. Semifinaalit olivat tulosten valossa hyvinkin selkeitä, sillä kilpailun 1. sijoitettu Aarno Kiveliö (C-PL) hävisi ilman erävoittoja, kun Juha Hyyryläinen (PVK) voitti heti kaikki 6 erää, tulos siis 0-6. Kilpailuun 2. sijoitettu Pentti Nikula (C-PL) otti myös heti kaikki 6 erää, jättäen Mikko Rantanen (TAK) nollille, tulos tässäkin 6-0. Finaali päästiin aloittamaan jo klo 18:00 ja mitalit jaettua tunnin päästä. Voittajaksi itsensä pelasi 6-2 tuloksella Hyyryläinen ja hopealle Nikula.

Lopputulokset

  1. Hyyryläinen Juha
  2. Nikula Pentti
  3. Kiveliö Aarno & Rantanen Mikko

Kilpailupäivä oli kaikilta osin rauhallinen ja pelaajat olivat tyytyväisiä, että kilpailut pelattiin pitkästä aikaa Turussa. Mukavaa loppukautta kaikille!

Merike Sorsa, kilpailunjohtaja


 artikkelikuva: Kari Johansson (facebook)