Smartpool saapuu Suomeen ensi vuonna

Jo pidemmän aikaa suunniteltu Smartpool projekti on alkamassa todenteolla jo vuonna 2022. Suomen biljardiliiton puolesta Tommi Lamminaho ja Heikki Aunio olivat viikonloppuna Hollannin Amsterdamissa viemässä projektia Suomen osalta eteenpäin.

Suomen biljardiliiton valmennus- ja koulutusvastaava Heikki Aunio
”Huikea viikonloppu matematiikan ja biljardin parissa. SmartPool -projekti otti ison askeleen eteenpäin. Vuonna 2022 saadaan matematiikan opetukseen lisää erilaisia tapoja ja keinoja kokeiluun biljardin avulla.”
– Aunio kommentoi tänään sunnuntaina paluumatkallaan Suomeen.


SmartPool -hankkeen kehittäjä Erik van Haren.

Matematiikan ja biljardin yhdistävä SmartPool on kehitetty Hollannissa ja siellä on saatu hyviä tuloksia näiden kahden yhdistämisestä. EPBF (Euroopan poolbiljardin liitto) koordinoi EU:n rahoittamaa pilottihanketta ja organisoi koulutustapahtuman Amsterdamissa johon osallistui edustajia viidestä maasta. Mukana projektissa ovat:
Hollanti
Saksa
Suomi
Kypros
Bulgaria


Koulutustapahtuma kuvattiin ja siitä tehtiin tallenne

Suomen projektivastaavana toimii, myös EPBF:n hallituksessa istuva, pitkän linjan biljardihahmo, Tommi Lamminaho. Suomen biljardiliittoa oli edustamassa Sbil:n valmennus- ja koulutusvastaava Heikki Aunio.


Tilaisuudessa puhumassa Amika Singh ja Tommi Lamminaho.


Loppupuheenvuoroaan pitämässä Ine Helvik ja Heikki Aunio.

Vuonna 2022 Suomessa alkaa SmartPool -projektin pilottijakso kolmessa koulussa.


Kuvassa vasemmalta: SmartPool -hankkeen kehittäjä ja kouluttaja Erik van Haren, EPBF:n projektikoordinaattori Ine Helvik, Tommi Lamminaho ja Heikki Aunio.

 

Lue lisää Smartpoolista mm: https://dimensiolehti.fi/smartpool-hanke-biljardia-ja-matematiikkaa-ala-ja-ylakouluun/