Snookerin juniorit ja seniorit mittelivät SM-mitaleista Turun Aurabiljardissa

Tänä viikonloppuna Snookerissa on ratkottu sekä junioreiden että senioreiden (MN40) snookerin Suomenmestaruudet Turun Aurabiljardissa.


Snooker  Juniorien MN21 snookerin SM-kilpailut, Turku 13.-14.05.2023

Kotiseura ABTku:n Eelis Lappalainen oli voitokas, kun hän nappasi mestaruuden ennen seurakaveriaan Toni Savosta. Finaali päättyi Lappalaisen hyväksi 3-1 ja näin hänelle uran ensimmäinen junioreiden Suomenmestaruus. Toni Savonen voitti SM-hopeaa ja SM-pronssimitalit ripustettiin erityisesti poolissa superlahjakkuutensa osoittaneet Vantaan Riku Romppanen ja Kotkan Arseni Sevastyanov. Kumpikin osoittivat vahvuutensa myös Snookerin parissa napaten uran ensimmäiset SM-mitalit myös tästä lajista.

Tulosluettelo ja RG-pisteet
Kilpailukaavio
Cup-kaavio
Kaikki ottelut allekkain

1. Lappalainen Eelis ABTku Turku
2. Savonen Toni ABTku Turku
3. Romppanen Riku CFC Vantaa
3. Sevastyanov Arseni Iso8 Kotka
5. Auresto Leevi HyvBK Riihimäki
5. Lappalainen Tuure ABTku Turku
5. Lehtinen Patrik ABTku Turku
5. Salama Pyry CSS Vantaa

Snooker  Seniorien MN40 snookerin SM-kilpailut, Turku 13.-14.05.2023

Senioreiden kilpailussa mestariksi pelasi KeraSnookerin Ville Pirilä joka päihitti finaalissa JBS:n Jani Venäläisen lukemin 4-1. Pirilä nousi tiukassa pelissä semifinaalissa yhtä kisojen ennakkosuosikkia Jani Kanasta vastaan 2-3 tilanteesta 4-3 voittoon kahdella todella tiukalla trillerierävoitolla jossa viimeiset pallot menivät niukasti Pirilän hyväksi vieden vantaalaisen voittoon ja jättäen Kanasen pronssille. Toinen semifinalisti oli kotikaupungin iloksi Galaxie Unitedin Kari ”Brady” Johansson. Biljardin Hall of Fameen vastikään valittu turkulainen osoitti jälleen taidot napaten nyt myös Snookerin senioreiden SM-pronssia.

1. Pirilä Ville KeraS Vantaa
2. Venäläinen Jani JBS Laukaa
3. Johansson Kari GU Turku
3. Kananen Jani TS Nokia
5. Koivula Lauri TS Kangasala
5. Ojala Seppo CSS Kerava
5. Parkkola Marko ABTku Turku
5. Peltoniemi Marko LaSno Helsinki