Suomen suurin biljarditapahtuma Pelika finaalit pelattu tällä viikolla

Pelikan biljardiliiga kausi 2022-23 huipentui jälleen finaalitapahtumaan joka järjestettiin Sport & Spa Hotel Vesileppiksessä Leppävirralla 12.-15.4.2023. Monipäiväinen Pelikan finaalitapahtuma on Suomen suurin joka vuotinen biljarditapahtuma jossa satoja pelaajia ympäri Suomen kokoontuu 8-pallon merkeissä kisailemaan useissa eri kilpailuissa ja sarjoissa. Varsinaiseen liigaan osallistuu kauden aikana sadat ravintolat/pelipaikat ympäri Suomen ja n. 1000 pelaajaa.

Finaalitapahtuman hienot palkinnot kruunaa myös VNEA-liigan MM-kilpailupaikka USA:n Las Vegasiin joka järjestetään vuosittain, nyt toukokuun lopussa 2023. Lisäksi kaikissa kilpailuissa ja sarjoissa on omat joukkue- ja henkilökohtaiset palkinnot.

Kilpailuja oli viikon aikana mm. yleinen liigan joukkuefinaali ja naisjoukkueiden finaali. Lisäksi oli pelaajien henkilökohtaiset finaalit miehille, naisille, senioreille (yli 40 ja 50). Lisäkilpailuina myös Kymppicup, Speed Pool, Hardluck Cup ja Sekaparicup joten koko viikko tarjosi monelle lajin ystävälle paljon kilpailtavaa rennossa ja yhdessä Suomen viihdyttävimmässä tapahtumassa.

Myös Suomen Biljardimyynti oli vahvasti mukana tapahtumassa tarjoten omia 9-pallo breikki (aloitukset) ja ”break & run” (pöydän tyhjennys aloituksesta) haasteita pelaajille omine palkintoineen.



Hämeenlinnan Tuija Soininen oli naisten pelaajafinaalin mestari.



Naisten hyvänä kakkosena Järvenpään Emilia Leppänen. Kyseessä oli jo vuodesta 1996 alkaneen Pelika Biljardiliigan 27. kausi jonka päävetäjänä ja finaalitapahtuman kilpailunjohtajana toimi nyt muutaman vuoden tahtipuikkoa heiluttanut Jiri Marsalo.



Yleisen sarjan pelaajafinaalissa mestariksi pelasi Olli Turkulainen (keskellä) ja hopealla Vili Kokkonen (oikealla). Semifinaalipaikkoihin Janne Stenberg (vasemmalla) ja Janne Autio (ei kuvassa).


 


Pelikapöytä on virallista poolin kilpailupöytää selkeästi pienempi pelipöytä (”kolikkopöytä”).
Kuvat ja lisätiedot tapahtumasta:

https://biljardiliiga.net
https://www.facebook.com/biljardiliiga