Tähdelle kultaa ja Virtarannalle pronssia poolbiljardin EM-kilpailuissa

Tiedote: Suomen Biljardiliitto ry 11.11.2021

Poolbiljardin Euroopan mestaruuskilpailut. Antalya, Turkki. 1.-11.11.2021.
Sarjat: miehet, naiset, U23, sekä pyörätuolibiljardi.
Lajit: Straight Pool, 10-pallo, 8-pallo, 9-pallo

Pyörätuolibiljardissa Jouni Tähti voitti 9-pallon Euroopan mestaruuden. Finaalissa Tähti voitti Slovanian Matej Brajkovicin erin 7 – 5.
9-pallon sarjassa U23 Jere Virtaranta saavutti pronssia. Semifinaalissa Pohjois-Kyproksen Osman Sanlisoy oli niukasti parempi erin 9 – 8.

 Kultamitali oli Jouni Tähdelle 27:s EM-tasolla. Finaali ei ollut silti täysin läpihuutojuttu.
– Olin koko ajan niskan päällä, mutta vastustaja hiillosti. Siinä mielessä oli haasteellinen peli, että ajattelin koko ajan, että on pakko voittaa koska kahdesta aiemmasta lajista on tullut täällä hopeaa. Sain kuitenkin ajatukset kuriin ja hengitystekniikan pidettyä kohdallaan.

Mestarilla on selkeät suunnitelmat alkuvuodelle.
– Helmikuussa suuntaan pyörätuolibiljardin Malmö Openiin. Siellä lajeina 8-pallo ja 9-pallo. Ehdottomasti lähden myös seuraaviin EM-kisoihin Sloveniaan ensi keväänä.

U23 sarjan pronssimitalisti Jere Virtaranta oli todella lähellä finaalipaikkaa ja Järvenpääläinen johti semifinaalia jo 5 – 0.
– Aloitin ottelun todella hyvin ja peli tuntui todella hyvältä. En tehnyt yhtään virheitä. Kaverilla rupesi selkeästi puristamaan. Minulla oli kuitenkin aloituslyönnit hakusessa, niin siinä annoin tasoitusta vastustajalle. Vedin myös reilussa johtotilanteessa itseni pari kertaa maskiin ja päästin kaverin ihan turhaan mukaan otteluun. Vaikea tilanne pelissä, kun johtaa todella paljon ja kaveri tulee yhtäkkiä tasoihin. Sain kuitenkin kasattua parissa paikassa hyvin itseni.
– 8-8 tilanteessa minulla oli mahdollisuus laittaa peli poikki. Olin kuitenkin käyttänyt jo lyöntiajan pidennyksen ja en hakenut jatkopalaa keppiin ylettääkseni kunnolla lyöntiin. Jouduin kurottamaan ja menin vaan lyömään. Jäin sitten ysin taakse maskiin. Kaveri pääsi sitten kuittaamaan tästä tilanteesta voiton itselleen.

9-pallon miesten sarjassa Casper Matikainen oli paras suomalainen sijoittuen upeasti jaetulle viidennelle sijalle. EM-kilpailut ovat Turkin Antalyassa päättyneet. Suomi saavutti yhteensä neljä EM-mitalia joista Jouni Tähti toi peräti kolme.

Terveisin,

Marko Muukka
Pool lajipäällikkö
Suomen Biljardiliitto ry
marko.muukka@sbil.fi
www.sbil.fi
+358-503433309

kuvat: EPBF