TBO voitti Kaisan Joukkue SM-kultaa

Kaisan Joukkue SM ratkottiin tänä viikonloppuna Oulussa. Mestariksi pelasi kotiseuran iloksi TBO ykkösjoukkue Jari Paloma, Tero Räisänen ja Mika Stark. Kolmikko oli puhtaalla finaalissa johon he saivat vastaansa Espoon Biljardikerhon trion Jarno Aholan, Kaj Aspin ja Tuomas Komin.

Espoonlaiset tekivät finaalin jännäksi sillä ensin Jari Paloma päihitti Kaj Aspin niukasti 60-56. Paloma johti ottelua aluksi selkein numeroin, mutta Asp nousi peliin vielä vahvasti mukaan. Vastaavasti Jarno Ahola voitti Mika Starkin 60-54 ja tuossa ottelussa kävin hiukan päinvastaiset, jossa Stark oli takamatkalla ja melkein pystyi ohittamaan. 1-1 tilanteessa Tuomas Komi ja Tero Räisänen taistelivat oman ottelunsa aina rankkareille asti. Ottelusta ei draamaa puuttunut sillä Komi pussitti kaksi kertaa omansa hyvinkin tärkeissä tilanteissa ja pystyi silti nousemaan 33-57 takaa-ajoasemasta voittolyöntikilpailuissa ohi voittoon.

TBO:n ja EBK:n välillä tuli näin toinen ja ratkaiseva finaali. Räisänen päihitti aluksi Aspin 60-24 vieden Oulun jälleen yhden erävoiton päähän mestaruudesta. Ahola puolestaan voitti Starkin jo toisen kerran peräkkäin, nyt lukemin 60-30 tasoittaen pelit 1-1. Ratkaiseva peli käytiin Jari Paloman ja Tuomas Komin välillä. Paloma oli tässä etevämpi lukemin 60-29 ja mestaruus näin Ouluun.

finalistit: 2. Kaj Asp, Tuomas Komi, Jarno Ahola ja 1. Tero Räisänen, Jari Paloma, Mika Stark


RBK:n joukkue Kimmo Korhonen, Arttu Rissanen ja Toni Kuusela voittivat pronssia.

artikkelikuva: Matti Kulju
muut kuvat: Tuomas Komi

TBO:n hieno klubi toimi Kaisa Joukkue SM:n pelipaikkana tällä kertaa

Kaisan Joukkue SM 2023 keräsi mukaansa 10 joukkuetta

Kaj Asp, Espoon Biljardikerho