Tero Räisänen nousi Pohjola Openin mestariksi

Huippujännittävän finaalin päätteeksi Terwa Biljardi Oulun Tero Räisänen pääsi nostamaan kotiyleisön iloksi suurinta pokaalia, kun historian ensimmäinen Pohjola Open pelattiin syyskuun viimeisenä viikonloppuna Oulussa. Petri Pohjolan loistavan pyramidiuran kunniaksi järjestetty Pohjola Open kuuluu Pyramidin Finnish Masters sarjaan yhtenä osakilpailuna ja lajina on The Combined Pyramid eli tutummin ”Moskovskaja”.

Petri Pohjola osallistui upeasti myös itse turnaukseen ja pelasikin vakuuttavasti ilman tappioita suoraan finaaliin asti. Finaalissa Pohjola johti ottelua 2-0 ja nousi myös tiukan viidennen erän jälkeen 3-2 johtoon vastustajaansa Tero Räisästä vastaan. Räisänen oli alkukierroksilla kärsinyt 0-4 tappion Pohjolalle ja moni oli jo varmana, että Pohjola tulee ottamaan historian ensimmäisen nimikkoturnauksensa nimiinsä. Räisänen löi kuitenkin vielä yhden vaihteen lisää päälle ja tasoitti finaalin toistamiseen ja ratkaisu siirtyi kutkuttavan jännittävään ratkaisuerään eli kontraan.

Viimeinen erä eteni Räisäsen hallitessa erän alkua. Pohjola nousi kuitenkin 2-6 pallotilanteesta vielä tasoihin 6-6, mutta käsipallosta pitkän matkan luikkayritys pysähtyi hiuksen hienosti aivan pussin suulle. Räisänen oli hankalassa paikassa, mutta keskiluikka upposi seuraavalla lyönnillä komeasti ja voimalla pussiin ja Räisänen löi heti perään viimeisen niitin ja turnausvoittoon 4-3.

Laadukkaan Pohjola Openin semifinalistit olivat Kotkan Juho Nykänen ja Oulun Juha Rajaniemi.

The Finnish Master Series RG2 / mestaruussarja (Moskovskaja), Oulu 28.-29.09.2019

 

1. Räisänen Tero TBO Oulu
2. Pohjola Petri PVK Helsinki
3. Nykänen Juho KaKa Pyhtää
3. Rajaniemi Juha TBO Oulu
5. Koskinen Arvi TBO Oulu
5. Lahtinen Markku TBO Oulu
7. Auno Juha ToK Oulu
7. Keinänen Juha TBO Kempele
9. Juola Mika TBO Oulu
9. Kaikkonen Saku TBO Oulu
9. Kylmälä Jyrki TBO Oulu
9. Timosaari Kari TBO Oulu
13. Heikkinen Petri ToK Tornio
13. Kokkaret Raimo TBO Oulu
13. Maijala Juha OB Kemi
13. Mäki Henri TBO Oulu
17. Hatunen Hannu TBO Oulu
17. Salo Pentti TBO Oulu

 

Terwa Biljardi Oulun puuhamies Arvi Koskinen yhdessä kahden suomalaisen pyramiditähden kanssa, Petri Pohjolan ja Juho Nykäsen.