Tero Räisäselle jälleen Pohjola Openin voitto

Pohjola Open 2021 / The Finnish Master Series RG2 (Moskovskaja), Helsinki 09.-10.10.2021

Petri Pohjolan kunniaksi järjestetty jokavuotinen pyramidin Pohjola Open pelattiin tänä syksynä Helsingin Puhveliklubilla. PVK toimi kisa-isäntänä ja järjestäjien joukossa oli myös itse mr. pyramid eli Petri Pohjola joka piti kisojen aikana pienet puheet juhlajuomien säestyksellä. Pohjola Open oli samalla myös kauden 2021-22 toinen RG-kilpailu johon osallistui mukavasti peräti 25 pelaajaa ympäri Suomen. Lajimuotona Pohjola Openissa pelataan The Combined Pyramidia eli tutummin Moskovskajaa joka on myös pyramidin pelimuodoista se yksi perinteisimmistä pelimuodoista.

Petri Pohjola itse lukeutui myös voittajasuosikkeihin, mutta ei pystynyt selvittämään tietään aivan loppukahinoihin asti. Sen sijaan Pohjola Openin todellinen valtias Oulun Tero Räisänen, joka pudotti Pohjolan turnauksesta lauantai-illan loppupeleissä, oli rautaa tänäkin vuonna. Rankingkärki Arseni Sevastyanov oli kenties se suurin voittajasuosikki monen veikkauksissa ja monilahjakas pallovirtuoosi pelasikin itsensä finaaliin voittamattomana. Finaaliin pidemmän kaavan kautta kaavion vasenta laitaa purjehtinut Tero Räisänen oli finaalissa kuitenkin sen piirun verran parempi. Finaali etenikin kutkuttavan jännittävästi aina kontraerään asti jossa Sevastyanov oli jo vajaan millin päässä voitosta. Kotkalainen oli jo päässyt pallon päähän 7-5 johtoon ja pääsi yrittämään parikin kertaa ratkaisua, mutta lähimmillään pallo vain tunttasi aivan pussin suulle. Räisänen sen sijaan teki uskomattoman hienon kolmen pallon nousun mikä osoitti myös uskomatonta paineensietokykyä Oulun nuorukaiselta jälleen kerran. Kauniit kolme pitkää luikkaa perätysten pussiin ja kontraerään 8-7 voitto toi Räisäselle jo kolmannen Pohjola Openin mestaruuden perätysten.

Turnauksen pronssiset semifinaalisijat menivät Lahden Yuri Golubinille ja ulkomaan edustajalle Igor Kovaljoville.

1. Räisänen Tero TBO Oulu
2. Sevastyanov Arseni Iso8 Kotka
3. Golubin Yuri P-HBK Lahti
3. Kovaljov Igor IntSt Vantaa
5. Davydov Vladimir PVK
5. Tanttu Patrick Bari Helsinki
7. Pohjola Petri PVK Helsinki
7. Saarinen Santeri Iso8 Espoo
9. Hannukkala Jussi HSK Hyvinkää
9. Hämäläinen Jesse PVK Helsinki
9. Salonen Marko Iso8 Helsinki
9. Zhukov Oleksiy PVK Vantaa

 


Sevastyanov on juuri noussut 4-5 takaa-ajosta 7-5 johtoon ja ratkaiseva mestaruuteen johtava yritys pysähtyy pussin suulle vain niukan ohivedon seurauksena


Räisänen on tehnyt juuri tasoituksen 7-7:ään ja pussittaa perään myös kolmannen upean pitkän luikan jolla mestaruus matkaa kolmannen kerran peräkkäin oululaisen suuntaan.