Viisi suomalaista matkaa 9-pallon MM-kilpailuihin

9-pallon maailmanmestaruus kilpailut pidetään Englannissa (Milton Keynes) 6.-10.6.2021. Mukana on 128 pelaajaa. MM-turnausta voi seurata Viaplay suoratoistopalvelusta.

• Suomesta kaikkien aikojen suurin edustus 9-pallon MM-kilpailussa.
• Kaikki Suomen viisi ammattilaispelaajaa ovat ensi kertaa samassa MM-kilpailussa mukana.
• Mika Immonen voitti 9-pallon MM-kilpailun 20-vuotta sitten (2001).
• Casper Matikainen saavutti vuonna 2019 viidennen sijan. Viime vuonna MM-kilpailua ei pelattu koronatilanteesta johtuen.
• Venäjän Fedor Gorst on hallitseva 9-pallon maailmanmestari.
———-
Mika Immonen (New York, artikkelikuvassa):
Poolbiljardin elävä legenda. Voittanut urallaan mm. 9-pallon ja 10-pallon maailmanmestaruudet. 2 x US Open voitto.
-Hyvä treenisessio juuri takana ja laukut alkaa olla pikkuhiljaa pakattuna. Tosi hyvä fiilis, odotan kisaa innolla ja pääsee taas isolle areenalle. Matchroomin kisa on parasta lääkettä mitä tähän pitkään taukoon tulee. Tämä on minun 20-vuotis juhlakisa ja olisi tietysti todella makea pärjätä. Ja lähden sinne todellakin pärjäämään ja voitto olisi tarkoitus ottaa. Paljon on tietysti uusia nuoria pelaajia tullut tässä matkan varrella, mutta minulla on hyvä fiilis. Todella makeeta nähdä muut Suomen huiput samalla, meillä on todella hyvä joukkue.
———-
Casper Matikainen (Espoo):
Casper Matikainen on kovassa nosteessa. MM-kilpailuiden viides sija vuonna 2019. Matikainen oli tänä keväänä mukana Matchroomin järjestämässä Predator Championship League Pool turnauksessa, sekä Petri Makkosen peliparina World Cup of Pool turnauksessa.
-Olen nyt mukana MM-kisoissa kolmatta kertaa ja tämä on ehdottomasti yksi lemppari kisoista. Pyrin nyt nauttimaan pitkästä aikaa pelistä ja olenkin asettanut pelillisiä tavoitteita. Katsotaan sitten mitä se tuo tullessaan.
———-
Petri Makkonen (Hyvinkää):
Makkonen oli tänä keväänä Matikaisen parina World Cup of Pool turnauksessa. Pari viikkoa sitten Makkonen oli mukana World Pool Masters turnauksessa.
-Paras sijoitukseni MM-kisoissa on tähän mennessä 16:sta joukossa. Tulin nyt välillä käymään Suomessa ja ehtii hyvin treenaamaan. Tavoitteena on tietenkin nostaa kannu mukaan matkalaukkuun ja tuoda se Suomeen. Toki siellä on muutama muukin, jotka haluavat sen. Kunhan vaan peli kulkee ja pallo pyörii niin mikä tahansa on mahdollista.
———-
Jani Siekkinen (Helsinki):
Siekkinen sijoittui pari viikkoa sitten pelatussa kotimaan kärkisarjan osakilpailussa (Mapon Finnish Pool Tour) toiseksi, joten pelikuntoa löytyy. Siekkisen palkintokaapista löytyy useita SM-mitaleita ja hän osallistuu 9-pallon MM-kilpailuun nyt ensimmäistä kertaa.
-Yleisfiilis on hyvä ja duunia on painettu. Pitkään on ollut taukoa ulkomaan kisoista ja odottavaisin ja hyvin mielin lähdetään kohti Lontoota lauantaina. Tavoitteista tässä kohtaa sen verran että korkealle tähdätään.
———-
Kim Laaksonen (Turku):
Laaksonen teki paluun kotimaan kilpakentille pari viikkoa sitten. Laaksonen on voittanut useita Suomen mestaruuksia, sekä mm. 9-pallon EM-pronssia.
-Hyvät fiilikset on MM-kisaan mutta valmistautuminen ei ole ollut paras mahdollinen, koska sain tiedon pääsystä mukaan vasta 10 päivää sitten. Ehkä se on ihan hyväkin koska muutenkaan en ole juurikaan puoleentoista vuoteen kisannut. Mutta nälkäisenä lähden kisaan ja katsotaan kuinka käy.