Vuoden pelaajaksi Arseny Sevastyanov

Biljardin vuoden pelaajaksi on valittu 17-vuotias Arseny Sevastyanov. joka valittiin aikaisemmin myös vuoden nuoreksi pelaajaksi. Voitti junioreissa neljä SM-kultaa vuoden aikana ja johtaa poolin juniorirankingia vuoden vaihtuessa. Lahjakas kotkalainen on monen lajin osaaja sillä hän nappasi kolmesta eri lajista Suomenmestaruuksia ja SM-mitaleita kuluvan vuoden aikana yhteensä peräti 11. Sevastyanov voitti juniorimitalien lisäksi myös yleisessä sarjassa SM-hopeaa 14.1:ssä ja SM-pronssia 10-pallossa. Lajimenestystä on tullut vahvasti myös Pyramidissa jossa Sevastyanov on rankingykkönen napaten vuoden aikana kultaa Pari SM-kilpailusta ja hopeaa henkilökohtaisesta. Nuorukainen voitti myös kaisan rankingkilpailun syksyllä ja oli kyseisellä hetkellä sensaatiomaisesti kolmen eri rankinglistan kärjessä.

Arseny Sevastyanov Iso8, vuoden 2020 nuoripelaaja on myös vuoden biljardipelaaja

Vuoden pelaaja valittiin viime vuoden tapaan äänestyksellä, jossa vuoden pelaajaehdokkaat saavat pisteitä kahdesta eri kategoriasta. Valintaan vaikuttavat omassa kategoriassaan yleisöäänet ja toisessa SBIL:n liittohallituksen valinta jossa äänensä antavat nykyinen hallitus, lajipäälliköt ja lajivastaavat..

Vuoden pelaajaksi eniten yhteispisteitä saanut ja tasapisteissä seuraava vaikuttava tekijä on yleisöäänestyksessä saavutetut pisteet. Yleisöäänestyksessä ja SBIL:n äänestyksessä TOP6 saavat pisteitä seuraavasti: 1. 10, 2. 6, 3. 4, 4. 3, 5. 2, 6. 1

YHTEISPISTEET
1. Sevastyanov Arseny 16
2. Vartiainen Johanna 10
3. Niva Heikki 10
4. Kananen Jani 3
5. Korpela Simo 2
6. Matikainen Casper 1

YLEISÖÄÄNESTYS (ääniä 998)
1. Vartiainen Johanna (30% äänistä)
2. Sevastyanov Arseny (20% äänistä)
3. Niva Heikki (14% äänistä)
4. Kananen Jani (13% äänistä)
5. Korpela Simo (5% äänistä)
6. Matikainen Casper (5% äänistä)
7. Kotinurmi Jalo (4% äänistä)
8. Auresto Toma (3% äänistä)
9. Makkonen Petri (2% äänistä)
10. Sauli Solhagen (1% äänistä)
10. Jere Virtaranta (1% äänistä)

SBIL:n HALLITUS/LAJIVASTAAVIEN TOP3:
1. Sevastyanov Arseny
2. Niva Heikki
3. –