Vuoden viimeiset divarikisat pelattiin Riihimäellä ja Jyväskylässä

Artikkelikuvassa vasemmalta: Toma Auresto ja Riku Romppanen

Suomalaisessa biljardissa kaikki virallinen kilpailutoiminta päättyy ensi viikosta alkaen kestäen loppuvuoteen asti. Vallitsevista olosuhteista ja niiden tuomista rajoitteista johtuen tämä oli ainoa oikea ratkaisu ja joulukuu on ehkä kesän jälkeen se paras vaihtoehto pitää pakollinen tauko kilpailuista ja edes auttaa Suomea biljardin osalta hidastamaan koronaviruksen leviämistä entisestään.

Vuoden viimeiset kilpailut ehdittiin vielä pelaamaan marraskuun viimeisenä viikonloppuna poolin divarikilpailujen osalta. 1-divisioonan osakilpailu oli peruuntunut jo aikaisemmin, mutta 2-divisioonassa kilpailtiin vielä kahden osakilpailun verran – Riihimäellä ja Jyväskylässä. Riihimäellä voittajaksi pelasi omassa kotikaupungissaan ja Hyvinkään biljardikerhoa edustava Toma Auresto. Finaalissa tämän hetken kaisan rankingkärki Auresto sai vastaansa Vantaan MPT:n Riku Romppasen kukistaen tämän puhtaasti 4-0. Semifinaaleihin asti ylsivät Hämeenlinnan Biljardiseuran pelaajat Ville Laine ja Ville Leppä.


Semifinalistit vasemmalta: Ville Laine ja Ville Leppä

8-palloa pelattiin myös Jyväskylässä, jossa omassa osakilpailussaan voittajaksi kruunattiin Savonlinnan Vili Kokkonen. Finaalissa Kokkosella oli vastassa Jaakko Joki joka tarjosi todella tiukan ottelun. Finaali päättyi Kokkosen hyväksi niukasti 5-4. Leevi Laine ja Mika Sandelin olivat kilpailun pronssimitalisteja.

Poolin haastajasarjassa pelattiin vielä Vantaalla syksyn viimeinen kilpailu ja voittajaksi pelasi Ville Termonen kukistamalla kontrassa 5-4 Jesse Tarvaisen.

 Pool  2. divisioonan osakilpailu RG4-1 (8-pallo), Riihimäki 28.-29.11.2020

 Pool  2. divisioonan osakilpailu RG4-2 (8-pallo), Jyväskylä 28.11.2020

 Pool  Haastajasarjan osakilpailu RG5-2 (9-pallo), Vantaa 28.11.2020